Sportkampen

De sportdienst organiseert tijdens de krokus-, paas-, zomer- en herfstvakantie sportkampen voor kinderen tussen 3 en 14 jaar. 

Inschrijven en betalen

Inschrijven kan via de webshop webshopmerelbeke.recreatex.be vanaf 4 januari voor inwoners van Merelbeke en vanaf 11 januari voor niet-inwoners. Je kan enkel reserveren mits onmiddellijke online betaling.

Opgelet! Voor bepaalde sportkampen is er een speciale regeling:

 • Inlineskaten in de Kloosterstraat 26 te Merelbeke - organisatie Rollerpunt, hiervoor inschrijven kan via www.rollerpunt.be.
 • Acro-tumbling - organisatie TOM, gelieve hiervoor in te schrijven bij Annick Florin (0479/69 31 99 - annick.florin [at] telenet.be).

Wanneer?

In de krokus- en paasvakantie en tijdens de zomermaanden.

Praktische inlichtingen

 • Bij alle sportkampen moet de minimumleeftijd bereikt zijn op de dag dat het sportkamp aanvangt. Om de kwaliteit te garanderen voorzien de meeste kampen een indeling in kleine groepen ofwel naar niveau ofwel naar leeftijd.
 • Voorzie ook regenkledij als je kind met de fiets naar een kamp gaat.
 • Breng een lunchpakket mee. Voor de kleine pauzes tussen de activiteiten mag je een koekje, stuk fruit, drankje,… meebrengen. Let op: dit is niet voldoende als middagmaal, voorzie dus zeker ook voldoende drank of een drankbus die bijgevuld kan worden. Tijdens het kamp mag je geen snoep aan de automaten kopen.
 • Regelmatig worden foto's genomen op de sportkampen voor eventuele publicatie op gemeentelijke fora. Wil je liever niet dat je kind gefotografeerd wordt? Meld dit vooraf even aan de sportdienst.

Op tijd aanwezig zijn

 • Er wordt bij alle sportkampen gratis opvang voorzien op de plaats waar het sportkamp plaatsvindt van 8 tot 9 uur en van 16 tot 17.30 uur. Ook tijdens de middagpauze is er opvang voorzien.
 • Activiteiten van 9 tot 16 uur.
 • Indien je niet in de opvang zit, verwachten we jou zeker elke dag 5 minuten voor aanvang van het sportkamp. 
 • Bij laattijdige aankomst of vroegtijdig vertrek ga je je aan- of afmelden op het bureel van de sportdienst.
 • De opvang gaat door op de locatie van het sportkamp.

Kledij en materiaal

Steeds gemakkelijke sportkledij aandoen/meebrengen, evenals indoorsportschoenen (die geen sporen nalaten op de sportvloer) en outdoorsportschoenen (andere dan deze waarmee je binnen sport).

Kleuters

Voor de kleutersportkampen (enkel voor kleuters die zindelijk zijn!) vragen wij toch om je kapoen reservekledij (ondergoed en broekje) mee te geven zodat we onvoorziene ongelukjes kunnen verhelpen.
Alle kleuterkampen gaan door in Gilko Bergwegel (Bergwegel 6 te Merelbeke)!

 

Programma sportkampen 2021

Tijdens de schoolvakanties kun je wekelijks bij de sportdienst van Merelbeke je keuze maken uit een kleuterkamp of één of meerdere sportkampen voor kinderen.

Acro-Tumbling TOM

Ben je een gymnast die al in staat is om een radslag te doen en notie heeft van een overslag? Dan heb je de nodige basis om aan dit kamp deel te nemen. Elke dag wordt 5 uur geturnd, waarbij zowel geoefend wordt op acro als op tumbling.

Avonturensportkamp

Klaar voor een sportieve vijfdaagse in de Belgische Ardennen? Er staat een waaier aan activiteiten op het programma: kajakken, rotsklimmen, freefall, death-ride, een bezoek aan het klimbos, zwemmen, schieten, …
Inbegrepen in de prijs: vervoer heen en terug, verblijf, alle maaltijden en dranken, alle activiteiten en materieel, begeleiding door ervaren monitoren en een ongevallenverzekering.

OPGELET:  door het beperkte aantal plaatsen kan inschrijven enkel voor inwoners van Merelbeke, niet-inwoners sturen mail en krijgen na de paasvakantie bevestiging of er nog plaats is.

Ballonnen

Pip heeft een grote rode ballon. Kom je mee spelen met hem? Een hele week lang mag je allerlei spelletjes spelen en knutselen met ballonnen in verschillende kleuren. Klinkt plezant, toch?!

Balsportkamp/Omnibalsportkamp

Deze week garandeert je sportkriebels dankzij een grote variatie aan sport-, spel-, oefen- en wedstrijdvormen van diverse balsporten. We oefenen je balvaardigheid met allerlei balspelen. Een ideale voorbereiding op o.a. basketbal, volleybal, handbal, voetbal en korfbal.

Carnaval

Verkleed je snel en kom binnen, het feest gaat hier beginnen! We gaan helemaal uit ons dak en halen zotte stunten uit, zoals het hoort op carnaval. We maken muziek, dansen, gooien met confetti en schminken ons. Kortom, we toveren ons om tot ware carnavalisten!

Dance 4 Kids

De deelnemers worden ondergedompeld in een toffe danssfeer waar alle aandacht gaat naar ritme, beweging, coördinatie, expressie, mime en plezier. Er wordt een grote show voorbereid die op het eind van de week opgevoerd wordt. Dans wordt afgewisseld met omnisport.

Do-re-mi

We gaan op avontuur en leren op één week tijd de meest uiteenlopende muziekinstrumenten kennen. Ben je klaar om een echte rockster te worden net zoals Paco? Schrijf je dan snel in!

Het cijferwinkeltje

In het cijferwinkeltje rekenen en tellen we erop los. Want wat is het handig om allerlei sommetjes te leren maken met cijfers. En het is ook veel leuker dan je op het eerste gezicht zou denken!

Inlineskaten

Inlineskaten voor groot en klein in de gemeentehallen: fun verzekerd!

Ik word kampioen

In welke sport zou jij het liefst uitblinken? Het antwoord kom je op dit kamp te weten. Ben je klein en fijn, of groot en sterk? Maak je kans op een medaille, samen worden we echte kampioenen!

Kamp op wielen

Elke dag rollen we met verschillende wielen: inlineskaten, gekke fietsen, skateboards,  gocarts,… Kom zeker met je eigen fiets naar het sportkamp en breng ook je step,skateboard of andere voertuig op wielen mee. Samen oefenen we allerlei behendigheden in en doen we er leuke spelletjes mee. Dat wordt leuk!

Kriebelbeestjes

Ontdek deze week door te kijken en te voelen welke kleine kriebelbeestjes je kan vinden in jouw tuin. Het belooft een kriebelig avontuur te worden, zoveel is zeker!

Merelbeekse Spelen

Op het moment dat de Olympische Spelen plaatsvinden, organiseren we ook de Merelbeekse Spelen! Ontdek tijdens deze week welke olympische sporten je allemaal kan beoefenen. Op het programma: atletiek, badminton, basketbal, boogschieten, gymnastiek, golf, handbal, hockey, honkbal, judo, rugby, skateboarden, softbal, tafeltennis, tennis, voetbal, volleybal, wielersport en zwemmen.

MK Balsporten

Het EK voetbal is er niks tegen: schrijf je in voor het Merelbeeks Kampioenschap, een kamp waarop verschillende balsporten centraal staan.

Omnisportkamp/Omnisportweek kids/Sportmix/Waaier aan sporten

Kan je niet kiezen en wil je een beetje van alle sporten proeven? Dan is deze mix dé ideale combinatie om al spelend kennis te maken met de meest uiteenlopende sporten.

Paaskamp

Het is Pasen! Maar de paashaas heeft alle eieren verstopt.. Knutsel net zoals Kaatje een mandje en ga op zoek naar de verstopte eieren. Schrijf je snel in voor dit leuke paasavontuur.

Raketsportkamp

Op dit kamp maak je elke dag kennis met een andere raketsport. Zo komen tennis, badminton, tafeltennis, speedminton en padel aan bod. De raketsporten worden bovendien dagelijks afgewisseld met andere sporten.

Seizoenen

Waarom is het zo warm in de zomer en zo koud in de winter? Waarom veranderen bomen van kleur? Kan het weer voorspeld worden? We toveren onszelf om tot echte weermannen en -vrouwen en leren spelenderwijs alles over de verschillende seizoenen.

Spookjes in huis

Ben je ook in de ban van allerlei spookachtige toestanden rond Halloween? Wil je griezelige gadgets maken? Tijdens dit kamp mogen jullie zich verwachten aan een week vol sport en spel in een griezelig kader.

Sprookjesbos

We gaan samen naar het sprookjesbos, waar we alles leren over de drie biggetjes en hun avonturen. Het belooft een magische week te worden!

Sport – & spelkamp

Naast diverse sporten, maken we ook kennis met enkele kleine en grote gezelschapsspelen.

Veilig in het verkeer

Samen met Langoor en zijn vriendjes leren we op dit kamp alles over het verkeer: hoe we zonder gevaar moeten oversteken, hoe we veilig onze fiets kunnen gebruiken en hoe we beste omgaan met druk verkeer.

Zadelkamp

Op dit kamp komen de basistechnieken van paardrijden aan bod: op- en afstijgen, afwenden, halt houden en draven. Je leert ook hoe je omgaat met paarden en hoe je ze moet verzorgen. Het paardrijden wordt afgewisseld met andere sport- en spelactiviteiten. Deelnemers moeten een lange broek en laarzen dragen voor het paardrijden. Heb je zelf een rijhelm, dan mag je die gerust meenemen, maar er zullen ook helmen in de manège beschikbaar zijn. Goed om weten: we fietsen elke morgen in groep naar de manège in de Baaigemstraat 249 te Baaigem, ieder met zijn eigen fiets.

Zwemb®oekkamp

De bibliotheek en de sportdienst slaan de handen in elkaar en koppelen boekenplezier aan waterpret. In de bib zijn er via spelletjes en workshops onverwachte en leuke dingen te doen rond en met boeken! Daarnaast is er elke dag tijd om te sporten, te ploeteren, te spetteren en te springen en …natuurlijk ook om te zwemmen!

 

Nummer

Sportkamp

Uren

Leeftijd

Plaats

Inw/n-Inw

dln

Krokusvakantie (maandag 15 t /m vrijdag 29 februari)

21SP03

Carnaval

09:00 - 16:00

3-5j

Gilko Bergwegel

75/100

45

21SP04

Balsportkamp

09:00 - 16:00

+6j

Sporthal

75/100

45

Paasvakantie week 1 (dinsdag 6 t /m vrijdag 9 april)

21SP06

Paaskamp

09:00 - 16:00

3-5j

Gilko Bergwegel

60/80

45

21SP07

Omnisportkamp

09:00 - 16:00

+6j

Sporthal

60/80

45

 

Inlineskaten

09:30 - 16:00

6-16j

Gemeentehallen

 

 

Paasvakantie week 2 (maandag 12 t/m vrijdag 16 april)

21SP08

Sprookjesbos

09:00 - 16:00

3-5j

Gilko Bergwegel

75/100

45

21SP09

Sportmix

09:00 - 16:00

+6j

Sporthal

75/100

45

 

Inlineskaten

09:30 - 16:00

6-16j

Gemeentehallen

 

 

Zomervakantie week 1 (maandag 5 t /m vrijdag 9 juli)

21SP13

Ik word kampioen

09:00 - 16:00

3-5j

Gilko Bergwegel

75/100

45

21SP14

Dance 4 kids

09:00 - 16:00

vanaf 6j

Sporthal

75/100

45

21SP15

Zwemb®oekkamp

09:00 - 16:00

vanaf 8j

Sporthal

75/100

16

21SP16

Avonturensportkamp

weekactiviteit

vanaf 11j

Durbuy

225

10

 

Inlineskaten

09:30 - 16:00

6-16j

Gemeentehallen

 

 

Zomervakantie week 2 (maandag 12 t /m vrijdag 16 juli)

21SP17

Seizoenen

09:00 - 16:00

3-5j

Gilko Bergwegel

75/100

45

21SP18

MK Balsporten

09:00 - 16:00

vanaf 6j

Sporthal

75/100

45

 

Inlineskaten
Acro-tumbling

09:30 - 16:00

6-16j
8-18j

Gemeentehallen
Sporthal

125

 

 

 

           

 

Zomervakantie week 4 (maandag 27 t /m vrijdag 31 juli)

21SP19

Veilig in het verkeer

09:00 - 16:00

3-5j

Gilko Bergwegel

75/100

45

21SP20

Omnisportweek

09:00 - 16:00

6-9j

Sporthal

75/100

30

21SP21

Zadelkamp

08:30 - 16:30

vanaf 9j

Manege Baaigem

185

25

21SP22

Kamp op wielen

Acro-tumbling

09:00 - 16:00
09:30 - 16:00

vanaf 9j
8-18j

Sporthal
Sporthal

75/100
125

30

Zomervakantie week 5 (maandag 2 t /m vrijdag 6 augustus)

21SP23

Do-re-mi

09:00 - 16:00

3-5j

Gilko Bergwegel

75/100

45

21SP24

Merelbeekse Spelen

09:00 - 16:00

vanaf 6j

Sporthal

75/100

60

             

Zomervakantie week 6 (maandag 9 t/m vrijdag 13 augustus)

21SP25

Ballonnen

09:00 - 16:00

3-5j

Gilko Bergwegel

75/100

45

21SP26

Raketsportkamp

09:00 - 16:00

vanaf 6j

Sporthal

75/100

60

             

Zomervakantie week 7 (maandag 16 t/m vrijdag 20 augustus)

21SP27

Het cijferwinkeltje

09:00 - 16:00

3-5j

Gilko Bergwegel

75/100

45

21SP28

Waaier aan sporten

09:00 - 16:00

vanaf 6j

Sporthal

75/100

60

Zomervakantie week 8 (maandag 23 t/m vrijdag 27 augustus)

21SP29

Kriebelbeestjes

09:00 - 16:00

3-5j

Gilko Bergwegel

75/100

45

21SP30

Omnibalsportkamp

09:00 - 16:00

vanaf 6j

Sporthal

75/100

60

Herfstvakantie (woensdag 3 t/m vrijdag 5 november)

21SP32

Spookjes in huis

09:00 - 16:00

3-5j

Gilko Bergwegel

45/60

45

21SP33

Sport- & spelkamp

09:00 - 16:00

vanaf 6j

Sporthal

45/60

60