U bent hier

Covid-triagepost

Wat is de triagepost?

De triagepost staat in voor het testen, onderzoeken en doorverwijzen van patiënten waarvan het vermoeden bestaat dat ze besmet zijn met het corona-virus. De locatie is volledig aangepast zodat dit op een zeer veilige manier kan gebeuren.

Heb je geen of slechts zeer milde klachten? Dan wordt je getest door een verpleegkundige.

Heb je matige of ernstige klachten? Dan zal de huisarts je doorverwijzen naar de triagearts voor onderzoek en testing. Indien nodig kan hij/zij ook doorverwijzen naar de spoeddiensten voor een gepaste opvolging.

De triagepost Merelbeke is een samenwerking tussen de huisartsenkring Merelbeke, de huisartsenkring Groot-Lochristi en het lokaal bestuur Merelbeke.

Wanneer maak ik een afspraak?

Met ziektesymtomen

Het coronavirus (Covid-19) is een besmettelijk virus. Je kan het makkelijk van andere mensen krijgen of doorgeven.

De belangrijkste symptomen zijn:

 • hoest
 • kortademigheid
 • koorts
 • spierpijn
 • vermoeidheid
 • verlies van geur- en smaakzin
 • verstopte neus
 • keelpijn
 • diarree

Heb je één van deze symptomen? Bel naar je huisarts of bel 1733 in het weekend.

Contacteer altijd eerst  je huisarts ook bij lichte symptomen! Indien nodig zal hij/zij je doorverwijzen naar de triagepost.

Zonder ziektesymptomen

Je kan enkel een afspraak maken wanneer je een activatiecode hebt ontvangen naar aanleiding van een hoog-risico-contact. Deze code kan je op verschillende manieren ontvangen:

Na een bezoek aan het buitenland vul je het passenger locator form in. Op basis daarvan zal je al dan niet een activatiecode per sms ontvangen.

Hoe maak ik een afspraak?

Zelf een afspraak maken

Je kan enkel een afspraak maken indien je geen symptomen vertoont. Vertoon je wel symptomen? Contacteer dan steeds de huisarts of bel 1733 in het weekend.

Om een afspraak te maken in de Triagepost Merelbeke (gelegen in de Kloosterstraat) volg je volgende stappen:

 1. Surf naar www.merelbeke.be/testcovid
 2. Vul je activatiecode in
 3. Vul je e-mailadres en huisarts in
 4. Maak een keuze uit de beschikbare tijdssloten
 5. Je ontvangt een bevestiging via e-mail

Voor een afspraak in een andere triagepost of testcentrum surf je naar www.mijngezondheid.be

Hulp nodig bij het maken van een afspraak?

Wanneer je niet vlot bent met de computer, kan je telefonisch een afspraak maken via het Sociaal Huis (09 210 33 50). Het Sociaal Huis is elke werkdag bereikbaar tussen 9 en 12 uur en tussen 14 en 17 uur.

Afspraak annuleren?

De afspraak annuleren kan door de link in de bevestigingsmail te volgen.

Vind je deze niet terug? Neem dan telefonisch contact op met de triagepost via 0470 06 14 86 (elke weekdag tussen 13 en 17 uur en in het weekend van 14 tot 18 uur)

Wanneer en hoe krijg ik mijn testresultaat?

De tijd tussen testafname en testresultaat kan 24 à 72 uur duren. Er zijn verschillende manieren waarop je je resultaat kan ontvangen of raadplegen:

 • Als je je gsm-nummer en email)adres in de triagepost achterlaat bij de verpleegkundige of arts, dan krijg je het resultaat via beveiligde email (snelste manier)
 • Van zodra je resultaat bekend is, kan je het raadplegen op www.mijngezondheid.be. Meld je aan en kies voor de rubriek Covid-19. Klik vervolgens op Uitslag van mijn COVID-test of op een van de links die eronder verschijnen. Bekijk hier het filmpje over hoe je je kan aanmelden.
 • In sommige gevallen kan je het resultaat van je test via SMS ontvangen. Dit gebeurt op een veilige manier.
 • Als je de app coronalert gebruikt en je hebt een 17-cijferige code gegeneerd en doorgegeven bij je test, dan krijg je het resultaat ook in de app.
 • Heb je geen toegang tot www.mijngezondheid.be of heb je de coronalert-app niet (geen identiteitskaart, geen computer of smartphone), dan kan je contact opnemen met je huisarts voor het resultaat van je test.

Wat moet ik doen in afwachting van het testresultaat?

Je blijft thuis in isolatie in afwachting van je testresultaten.

Het is ook aangeraden dat je gezin zijn contacten beperkt in afwachting van de testresultaten. Bij sterk vermoeden van Covid-19 kan onmiddellijke quarantaine voor het gezin aangewezen zijn

Hoe kan ik de triagepost bereiken?

De triagepost Merelbeke is gelegen aan de parking in de Kloosterstraat te Merelbeke. Er zijn voorbehouden auto- en fietsparkeerplaatsen voor de triagepost.