U bent hier

Vakantiewerking

Vakantiekampen en activiteiten

De vrijetijdsdiensten organiseren tijdens sommige vakanties kampen op verschillende locaties. Daarnaast zijn er ook heel wat externe organisaties die dan ook kampen voor kinderen organiseren in Merelbeke.

Onderaan deze pagina kan je gemakkelijk zoeken naar alle kampen in de vakantie van je eigen keuze of vind je per activiteit meer inhoudelijke informatie.

 

Inschrijven voor de speelpleinwerking, sportkampen of grabbelpas kan via de webshop, inschrijven voor de cultuurkampen via hun eigen website en inschrijven voor de externe organisatie via de uitdatabank.

 

Financiële informatie

UiTPAS

Voor al deze activiteiten kan je met je UiTPAS-kaart punten sparen bij deelname.

Heb je een beperkt inkomen, dan kun je ook een UiTPAS regio Gent met kansentarief aanvragen. Hiermee krijg je, naast de punten, ook nog een korting van 80% op je deelname. Neem contact op met het Sociaal huis om te zien of je recht hebt op het kansentarief.

 

Fiscaal aftrekbaar

Deze activiteiten zijn fiscaal aftrekbaar voor kinderen tot en met 13 jaar of tot en met 21 jaar voor kinderen met een beperking.

Meer informatie via Federale overheidsdienst Financiën, 02 572 57 57, https://financien.belgium.be/nl/programmawet/gezinsfiscaliteit

 

Terugbetaling mutualiteit

De meeste mutualiteiten komen tussen in de kosten voor opvang en betalen een deel van het inschrijvingsgeld voor deze activiteiten terug. Vraag aan jouw mutualiteit naar het formulier en bezorg deze aan de organiserende dienst. Na afloop van het kamp bezorgen zij deze ingevuld aan jou terug.

Jeugdactiviteiten

De dienst jeugd organiseert tal van activiteiten zoals het vakantiespeelplein, de Grabbelpaswerking, de Buitenspeeldag, ...

Sportkampen

De sportdienst organiseert tijdens de krokus-, paas-, zomer- en herfstvakantie sportkampen voor kinderen tussen 3 en 14 jaar.