Lezingen

Wat?

De bibliotheek organiseert zowel de jaarlijkse lezingenreeks Avondlezingen als eenmalige lezingen door boeiende sprekers over uiteenlopende onderwerpen.

 

Avondlezingen

De lezingenreeks Avondlezingen vindt jaarlijks plaats in het voorjaar en bekijkt de recente literatuurgeschiedenis uit een bepaalde windstreek. De Nederlandse, Franse, Engelse, Duitse, Spaanse, Italiaanse, Chinese, Russische, Japanse, Poolse ... literatuur kwam al aan bod.

 

Literair Aperitief

Ieder jaar in december nodigt de bibliotheek een auteur uit om over zijn of haar werk te vertellen en eruit voor te lezen. We hadden al bekende en minder bekende auteurs op bezoek, zoals Martin Heylen (2006), Marc Reugebrink (2008), Saskia De Coster (2011), Stefan Hertmans (2013) en Maud Vanhauwaert (2018). De lezing wordt telkens afgesloten met een aperitief.

 

De bibliotheek nodigt daarnaast geregeld boeiende sprekers uit om een lezing te brengen over uiteenlopende onderwerpen. 'Vroeger was alles anders' (Korneel De Rynck), 'Meneer Doktoor' (Peter Vandekerckhove), 'Veilig Online' (Tom van Renterghem van Child Focus) of 'Is een smartphone gemakkelijker dan een gsm' (Seniornet) zijn maar enkele voorbeelden.

 

Wil je een lezing bijwonen? Hou de UiT-kalender in de gaten of schrijf je in op onze nieuwsbrief.

 

 

Contact & openingsurenOpeningsuren en contact

Waar?

Bibliotheek
Dijsegem 1
9820 Merelbeke

Openingsuren

Vandaag: tot
Morgen: tot

Contact

  • 09 210 34 10
09 210 34 19
bibliotheek [at] merelbeke.be

Bekijk ook

  • Wie niet terugdeinst voor een taalkundige uitdaging, kan in de bibliotheek deelnemen aan diverse spannende taalactiviteiten.

  • Zit je in de lagere of middelbare school? En ben je graag creatief of mediawijs bezig? De bibliotheek organiseert regelmatig boeiende workshops voor kinderen en jongeren.

  • Een uur ongestoord een boek lezen zonder stoorzenders? Slow reading is dé oplossing!

  • Boekenapothekers bieden je tegen allerhande kwalen een remedie in de vorm van een of meer titels uit de wereldliteratuur.

  • Op zoek naar een ‘goed boek’, maar geen inspiratie meer? Dan is de boekdate in onze bib iets voor jou.

  • Altijd al eens een e-reader willen uitproberen? Of wil je uitgebreid lezen op vakantie, maar zie je zo’n overvolle koffer niet zitten? Boek dan je e-reader in de bib!

  • Fiets- en cultuurliefhebbers kunnen genieten van 21 panelen die een literair fietsparcours vormen in Merelbeke.