U bent hier

Online databanken

Wat?

GoPress

Via de Gopress-databank kan je Vlaamse kranten en weekbladen gratis raadplegen in de bib of thuis.

Welke kranten en tijdschriften?

Kranten: De Morgen – Het Laatste Nieuws – De tijd – De Gazet van Antwerpen – Het Belang van Limburg – Het Nieuwsblad – De Standaard – Metro – Persagentschap Belga

Weekbladen: Trends – Tendances – Knack – Le Vif/L’Express – Wablieft – De Krant van West-Vlaanderen – Maandblad Klasse

Ben je in de bibliotheek?

Op de computers in de leeszaal van de bib kan je de digitale kranten van de laatste zeven dagen, dus ook van vandaag, lezen in de GoPress krantenkiosk.

Via het GoPress krantenarchief kan je ook digitale artikels uit kranten ouder dan twee dagen opzoeken. Deze artikels kan je printen, opslaan op usb-stick of doormailen.

Ben je thuis?

Als lid van de bibliotheek van Merelbeke kan je ook thuis het GoPress krantenarchief gratis inkijken. Meld je aan bij Mijn Bibliotheek en raadpleeg het GoPress krantenarchief via Mijn digitale collecties

Scholentoegang GoPress

Scholen kunnen aan de bibliotheek gratis toegang aanvragen tot het GoPress krantenarchief en de GoPress krantenkiosk. Zo kunnen leerlingen in de klas gratis en rechtstreeks het GoPress krantenarchief en de GoPress krantenkiosk inkijken.

Biblion

De databank Biblion biedt informatie over auteurs en hun werken en over actuele onderwerpen. Het bevat de volgende onderdelen

Hoe?

De online databanken kan je gratis raadplegen op de computers in de bibliotheek. Thuis kan je de databanken niet of slechts gedeeltelijk bezoeken.

Prijs?

Je kan de databanken gratis raadplegen. De informatie kan je afdrukken tegen betaling, opslaan op usb-stick of doormailen.

Contact & openingsurenOpeningsuren en contact

Waar?

Bibliotheek
Dijsegem 1
9820 Merelbeke

Openingsuren

Vandaag: tot
Morgen: tot

Contact

 • 09 210 34 10
09 210 34 19
bibliotheek [at] merelbeke.be

Bekijk ook

 • Via Mijn bibliotheek kan je je uitgeleende materialen gemakkelijk online verlengen of kan je een reservatie plaatsen.

 • Vind je een bepaald boek, strip, cd... niet in de bibliotheek?
 • In de bibliotheek kan je aan de zelfuitleenbalies zelf materialen inleveren, ontlenen en verlengen. Wanneer de bib gesloten is, kan je je uitgeleende materialen dankzij de inleverbus toch indienen.
 • In de bibliotheek van Merelbeke zijn acht internetpc's beschikbaar en kan je gratis gebruikmaken van het wifinetwerk.
 • Boek een e-reader in onze bib met daarop een mooie keuze aan e-boeken. Of ontleen fundels, e-boeken voor de allerkleinsten met een animatiefilm, spelletjes en oefeningen.
 • Een daisyboek is een luisterboek op cd-rom, bedoeld voor personen met een leesbeperking.
 • Ben je tussen 6 en 12 jaar? Zoek je een leuk boek, maar heb je geen zin om tussen de rekken te snuisteren? Ga op een tablet in de bib aan de slag met Bieblo en ontvang 8 boekentips op jouw maat.

 • Op zoek naar een boek, dat helemaal bij jou past? Ontdek het op onze gloednieuwe dienst Mijn Leestipper.

  De maandelijkse boekentips komen uit onze romancollectie en zijn gebaseerd op jouw leesvoorkeuren en leenhistoriek.