Theater

Theater

Wat?

PASCALE PLATEL- Gezegend Zij Pascale Platel

zaterdag 21 december 2019 – 20.15 uur in GC 't Groenendal

In ‘Gezegend Zij’ vertelt Pascale Platel de levensloop van Jezus Christus vanuit het oogpunt van tante Elisabeth, de moeder van Johannes De Doper. Platel vertelt het verhaal vol humor en kwinkslagen. Ze laat u gieren van het lachen, maar evenzeer beweegt ze u tot tranen toe. Zoals alleen zij dat kan. Met het publiek aan haar lippen frist ze zo ons collectief geheugen op met anekdotes die getuigen van groot respect, geestdrift en heel wat korreltjes zout.

Tickets

 

RAF WALSCHAERTS - Muziektheater Zoon (9+) Raf Walschaerts

zaterdag 25 januari 2020 – 20.00 uur in en i.s.m. GC De Kluize, Oosterzele

Een kleiner hartje hadden ze in zo’n groot lijf niet kunnen steken. Sterk als een paard, koppig als een ezel, maar zo kwetsbaar als een pasgeboren vogeltje. Jonge, jonge, het is genoeg dat er toevallig een kleine eens lief naar hem lacht, of hij wordt helemaal week. Duizend woorden om alle hoeken en gaten te dichten. Veel te veel. Watervallen vol verhalen, en allemaal echt gebeurd! En overdrijven... en met spek schieten... en liegen... en plan trekken... En toch zo waarachtig zijn als geen ander: zoon. Raf Walschaerts treft jong en oud recht in het hart.

Tickets

 

HET SCHELDEOFFENSIEF - Waramis Waramis

zaterdag 7 maart 2020 – 20.15 uur in GC 't Groenendal

Waramis brengt het verhaal van een troep zwervers, als de 12 apostelen hangen ze aan elkaar vast en trekken ze van plek naar plek, straathonden die meer zien wat er gebeurt in de wereld dan luxe-honden die aan de stoof liggen. De Waramis hebben hun eigenheid meegebracht, de materialen die ze hanteren, maskers die ze dragen, de klederdracht en de tableaux vivants hangen ze feestelijk op in de wandelgangen vooraleer ze het publiek meenemen naar de scène. Daar komen we meer te weten over dat ene bijzondere ding dat ze meebrachten speciaal voor het dorp… het cadeau!

Tickets

 

CIRCUS OKIDOK - Slips Inside (8+) Okidok

zaterdag 9 mei 2020 – 20.15 uur in GC 't Groenendal

Pierrot en Marcel hebben lichamen om van te dromen: gespierd, elegant, knap en vaardig. Bovendien zijn ze overtuigd van hun eigen grenzeloze kwaliteiten. In een voortdurende strijd proberen ze elkaar te overtroeven met uitzonderlijke krachttoeren en behendigheidsoefeningen. De flaters van Pierrot en de blunders van Marcel leveren heerlijk hilarisch bewegingstheater op. Eén uur lachen geblazen, zonder woorden en met tweemaal niets.

Tickets zullen te koop zijn in de loop van het voorjaar van 2020.

 

Hoe?

Bestel je tickets online, stuur een e-mail naar gcgroenendal [at] merelbeke.be (gcg​roen​enda​l@​merelbeke.​be), bel 09 210 35 80 of kom langs bij de dienst cultuur.

Prijs?

De prijs verschilt per voorstelling. Voor bepaalde activiteiten zijn er kortingen voor -12, -26, +60 of personen met een beperking.

Heb je een UiT-pas met kansentarief? Dan bestel je voor bepaalde activiteiten je tickets aan 20% van de standaardprijs. Meer info op www.uitingent.be/uitpas.

Huisregels

 • Kaarten worden niet opgestuurd, breng een print van je online bestelling mee.
 • Betaalde kaarten worden niet teruggenomen, maar staan ook niet op naam.
 • Voor alle voorstellingen geldt dat niet–betaalde kaarten een kwartier voor aanvang kunnen worden doorverkocht. Om het publiek en de artiesten niet te storen, sluiten de deuren bij de start van de voorstelling. Daarna wordt niemand meer toegelaten.
 • De kassa en de bar gaan een uur voor de voorstelling open.
 • De deuren van de zaal gaan, op vraag van de artiesten, pas 15 minuten voor aanvang open.
 • Er zijn geen genummerde of voorbehouden plaatsen, de zaal van GC ’t Groenendal biedt overal goed zicht.
 • Groepen (min. 5 pers.) kunnen op vraag een vaste plaats krijgen. Voor losse tickets worden er geen plaatsen voorbehouden;
 • Voor personen met een beperking voorzien we steeds een aangepaste plaats.

Bekijk ook

 • Tentoonstellingen in Pastorie Munte en Aan de Muur in GC 't Groenendal.

 • Zin in een origineel verjaardagsfeestje? Trakteer je vriendjes op een heuse theatervoorstelling met onze speciale formule.

 • Welke geestige komieken strijken dit seizoen in Merelbeke neer? Klik snel verder.

 • Carrouselconcerten met straf talent van eigen bodem, een kerstconcert, jazz en zelfs klassiek voor baby's.

 • Wereldfilms van wereldklasse op woensdagavond en kaskrakers op donderdagnamiddag met koffie en taart.