U bent hier

najaar 2020

Cultuurseizoen 2020-2021

We hadden graag gezien dat we hier een overzicht konden bieden van het volledige podiumaanbod voor seizoen ’20-’21 in het nieuwe Cultuurhuis Merelbeke - maar zo is het niet. Corona zette heel de wereld op zijn kop, alsook onze culturele werking.

De bouw van Cultuurhuis Merelbeke werd stilgelegd, voorstellingen en activiteiten van voorjaar 2020 werden uitgesteld. Wij kijken hoopvol uit naar de
toekomst; waarin we opnieuw samen cultuur mogen beleven. In een wereld die even stilstaat, beseffen we des te meer dat we dit zo broodnodig hebben.

De feestelijke opening van Cultuurhuis Merelbeke is gepland op 6 februari 2021. Noteer deze datum alvast met stip in je agenda! Tot en met januari 2021 ontvangen
we jullie, publiek en makers, graag nog in GC ’t Groenendal.

in Merelbeke

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Humor

Welke geestige komieken strijken dit najaar in Merelbeke neer? Klik snel verder.

Theater

Een podiumaanbod voor en door jong en oud. Met grote namen, de bijzondere spelers van Het Scheldeoffensief en life muziek.

Muziek

Een Carrouselconcert met straf talent van eigen bodem, het Gent Festival van Vlaanderen in Merelbeke, intieme jazzoptredens en interactieve babyconcerten.

Film

Kaskrakers op donderdagnamiddag met koffie en taart, de gesmaakte filmmatinees in samenwerking met LDC de Merelaar zijn terug!

Expo

Kleurrijke tentoonstellingen in Pastorie Munte.

Poëzie - lezing - slow reading

In het najaar van 2020 ontvangen we, i.s.m. de bib, interessante belezen gasten.

Cultuuraanbod voor scholen

GC 't Groenendal maakt elk jaar met veel goesting werk van een cultureel aanbod voor scholen.

Cursussen en vorming

Vormingen in Merelbeke en het Lokaal Dienstencentrum de Merelaar, Vrijetijdsateliers, Academie voor Podiumkunsten en het Muziekatelier.

Projecten en gemeenschapsvorming

De dienst cultuur organiseert ook verschillende projecten en gemeenschapsvormende activiteiten.

Vier je verjaardag in GC 't Groenendal!

Zin in een origineel verjaardagsfeestje? Trakteer je vriendjes op een heuse theatervoorstelling met onze speciale formule.