Film

Film

Wat?

Alle data en evenementen vermeld op deze pagina zijn onder voorbehoud van aanpassingen of maatregelen rond het coronavirus. Wij doen er alles aan om de activiteiten in veilige omstandigheden te kunnen laten doorgaan. Mochten wij ons toch genoodzaakt zien om de activiteiten onder een andere vorm te laten doorgaan of te annuleren, brengen wij je daarvan op de hoogte en bieden wij je de mogelijkheid om je ticketbijdrage terug te vragen.

De Filmmatinees worden georganiseerd in samenwerking met Lokaal Dienstencentrum de Merelaar en vinden plaats in GC 't Groenendal. Inschrijven vooraf is noodzakelijk. Koffie en gebak na de film zijn inbegrepen voor de eerste 80 bezoekers.

Volgens de laatste regelgeving is het toegestaan om per bubbel naar een voorstelling te komen. Komen jullie graag met je vrienden, gezinsleden, buren? Schrijf dan zo veel als mogelijk samen in (met een maximum van 10 personen per reservering). Zo zitten jullie samen én kunnen onze voorstellingen voor een groter publiek gebracht worden.

Tickets zijn te koop vanaf maandag 22 juni 9 uur

 

Green Book Green Book

donderdag 17 september – 14 uur in GC 't Groenendal

Wanneer pianist Don Shirley in 1962 op zoek is naar een lijfwacht voor zijn tournee door het zuiden van Amerika, komt hij in contact met Tony Lip. Een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter die graag wat wil bijverdienen. Samen reizen ze door verschillende ‘blanke’ staten aan de hand van een speciale reisgids (The Green Book) die hen informeert over plekken waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn. In 2019 kreeg deze film de Oscar voor beste film.

Tickets

 

Van Gogh Van Gogh

donderdag 15 oktober - 14 uur in GC 't Groenendal

Deze schitterende film spitst zich toe op de laatste maanden van het leven van Vincent Van Gogh. Eind mei 1890 huurt Vincent Van Gogh een kamer in Auvers-sur-Oise. Hij kent er een heel intense en productieve periode dankzij de goede zorgen van dokter Gachet. Zijn stemmingswisselingen, zijn agressieve buien en de ruzies met zijn broer spelen hem echter parten. Ook het feit dat hij niet de erkenning krijgt die hij verdient, drijft hem tot wanhoop.

Tickets

 

The Leisure Seeker The Leisure Seeker

donderdag 12 november - 14 uur in GC 't Groenendal

‘The Leisure Seeker’ is een heerlijk aangrijpende en grappige film over een bejaard koppel dat aan hun laatste avontuur begint. Met hun camper ontdekken ze een Amerika dat ze niet meer herkennen. Het wordt een reis vol verrassingen, tegenslagen en herinneringen.

Tickets

 

Call Me by Your Name Call Me by Your Name

donderdag 3 december - 14 uur in GC 't Groenendal

Professor Perlman is een archeoloog en kunsthistoricus. In 1983 brengt hij de zomermaanden samen met zijn echtgenote Annella en zeventienjarige zoon Elio door in een vakantiehuis in Italië. De familie wordt vergezeld door Oliver, een Amerikaanse doctorandus. De jonge Elio ontwikkelt al snel gevoelens voor de zelfverzekerde Amerikaan. ‘Call Me by Your Name’ is van een betoverende sensualiteit, een film die brandt als de Italiaanse zon.

Tickets

 


Prijs?

Filmmatinee: 5,00 € of 1,00 € met een UiTPAS met kansentarief

Meer info op www.​uitingent.​be/​uitpas.

Inschrijven vooraf is noodzakelijk. Koffie en gebak na de film zijn inbegrepen voor de eerste 80 bezoekers.

 

Bekijk ook

  • Kleurrijke tentoonstellingen in Pastorie Munte.

  • Zin in een origineel verjaardagsfeestje? Trakteer je vriendjes op een heuse theatervoorstelling met onze speciale formule.

  • Welke geestige komieken strijken dit najaar in Merelbeke neer? Klik snel verder.

  • Een podiumaanbod voor en door jong en oud. Met grote namen, de bijzondere spelers van Het Scheldeoffensief en life muziek.

  • Een Carrouselconcert met straf talent van eigen bodem, het Gent Festival van Vlaanderen in Merelbeke, intieme jazzoptredens en interactieve babyconcerten.

  • In het najaar van 2020 ontvangen we, i.s.m. de bib, interessante belezen gasten.

  • Hoera, de zomertheaterweek is ook dit jaar van de partij!