Muziek

Muziek

Wat?

Alle data en evenementen vermeld op deze pagina zijn onder voorbehoud van aanpassingen of maatregelen rond het coronavirus. Wij doen er alles aan om de activiteiten in veilige omstandigheden te kunnen laten doorgaan. Mochten wij ons toch genoodzaakt zien om de activiteiten onder een andere vorm te laten doorgaan of te annuleren, brengen wij je daarvan op de hoogte en bieden wij je de mogelijkheid om je ticketbijdrage terug te vragen.

Volgens de laatste regelgeving is het toegestaan om per bubbel naar een voorstelling te komen. Komen jullie graag met je vrienden, gezinsleden, buren? Schrijf dan zo veel als mogelijk samen in (met een maximum van 10 personen per reservering). Zo zitten jullie samen én kunnen onze voorstellingen voor een groter publiek gebracht worden.

Tickets zijn te koop vanaf maandag 22 juni 9 uur

 

KLANKENNEST - Interactieve babyconcerten (4 tot 19 maanden) Klankennest

woensdag 30 september, 14 en 21 oktober in GC 't Groenendal
4 tot 11 maanden om 13.30 uur, 12 tot 19 maanden om 15 uur

Een interactief concert is een gebeuren met muzikaal en geborgen plezier op maat van het jonge kind. Door middel van herhaling en creatieve exploratie komt het kind tot experiment en reacties met het lichaam en de stem. Tijdens een babyconcert worden geen gesproken woorden gebruikt. Door ritmisch te bewegen, te zingen en verschillende melodische en ritmische patronen aan te bieden, gaat Klankennest in dialoog met de kindjes.

De babyconcerten gaan door in de specifieke leeftijdsgroepen. Een babyconcert duurt gemiddeld 40 minuten en wordt begeleid door twee muzikanten. Maximum twee volwassenen per kind.

Tickets € 16 (voor 1 kind en 1 volwassene, een extra volwassene betaalt € 4 | € 3,20 (voor 1 kind en 1 volwassene, een extra volwassene betaalt € 0,80)

Tickets voor 30 september om 13.30 uur  Tickets voor 30 september om 15 uur

Tickets voor 14 oktober om 13.30 uur  Tickets voor 14 oktober om 15 uur

Tickets voor 21 oktober om 13.30 uur  Tickets voor 21 oktober om 15 uur

 

FESTIVAL VAN VLAANDEREN - Brossé Songbook Gent Festival

zondag 11 oktober - 11 uur in Sint-Stefanuskerk, Melsen

In 2020 viert de Gentse componist en dirigent Dirk Brossé niet één, maar twee keer feest. Hij blaast dit jaar namelijk zestig kaarsjes uit én staat ruim veertig jaar op de planken als muzikant. In die tijd componeerde hij maar liefst tweehonderd werken en reisde hij als dirigent de wereld rond aan het hoofd van prominente orkesten zoals het London Philharmonic en het Vancouver Opera Orchestra. Vandaag is hij werkzaam als artistiek directeur van zowel het Philadelphia Chamber Orchestra en het Filmfestival Gent. Met een bloemlezing uit zijn oeuvre brengen sopraan Hanne Roos en musicalacteur Hans Peter Janssens een feestelijke ode aan de jarige. Hiep hiep… Brossé!

Tickets € 16 | € 15 | € 14 | € 3,20

 

WIM CLAEYS - Zing het moar in 't Gentsch Wim Claeys

donderdag 29 oktober - 14 uur in GC 't Groenendal

Wim Claeys is een zanger en muzikant in hart, nieren en alle andere organen van zijn lijf. Hij leert met zijn gekende enthousiasme jong en oud Gentse volksliedjes aan. Van ‘Ach Rosalie’ tot ‘’t Vliegerke’. Zingd’uuk mee?

Gratis maar reserveer hier je plek

 

SEEKAMAN - concert Seekaman

zaterdag 14 november - 20.15 uur in GC 't Groenendal, Organisatie: GROS t.v.v. 11.11.11

Seekaman is een reggaeband uit Gent met Ghanese roots. Hun geluid is een mix van Afrikaanse muziek en reggae. Deze veelkoppige band brengt je even ver van hier, in een andere tijd, op een andere plaats. De opbrengst van dit concert gaat integraal naar de 11.11.11 campagne 2020.

Tickets € 14

 

 

CARROUSELCONCERT met Vrijdag – Les Bandits – KONVOÏ Les Bandits

zaterdag 5 december - 20.15 uur in GC 't Groenendal

Eén avond. Drie bands. Een Carrouselconcert betekent een unieke combinatie van straf talent van eigen bodem. Laat je verrassen!

VRIJDAG

Vrijdag brengt een eigen Nederlandstalig repertoire, met invloeden uit de blues, folk en americana. De blazer- en ritmesectie (trombone, trompet, bastuba en drum) draagt bij aan een swingend New Orleans-sfeertje, maar laat ook ruimte voor de folky fingerpicking stijl van gitarist/zanger Michiel D’Haeze die zijn roots in Bottelare heeft.

LES BANDITS

Les Bandits is een gepassioneerd jazz/pop kwintet met Gentse roots. Typerend voor de band zijn de eigenzinnige composities en originele combinaties van instrumenten. Denk sfeervolle, intieme melodieën afgewisseld met ritmische virtuositeit. Met de kersverse EP ‘Tidal Wave’ definiëren ze naar eigen zeggen hun stijl. We kennen zangeres Margot De Ridder ook als lesgeefster aan het Muziekatelier van Merelbeke.

KONVOÏ

KONVOÏ is de stem van singer-songwriter Lies Vandeburie. Met een melodie en een gevoel voor ruimte laat ze jou haar warme universum horen. Broos en duister, verleidelijk en troostend. Songs over wat je niet kunt zien maar slechts kunt vermoeden. Juno Kerstens (cello, zang), Merelbekenaar Jan D'Haene (trompet, keys) en Sam Vertommen (gitaar) zorgen ervoor dat elk nummer de juiste bedding krijgt.

Tickets € 12 | € 11 | € 10 | € 2,40

 


 

POSTX

PostX is een kunstenaarsinitiatief in het voormalig postgebouw van Merelbeke Flora. Naast een projectwerking gericht op ontwikkeling en artistieke dialoog worden er diverse culturele activiteiten ingericht.

PostXPerformance

PostXPerformance biedt een platform voor projecten in een experimentele fase zowel als een podium voor gevestigde waarden uit de klassieke en hedendaagse muziekscène. Frederik Croene, zelf klassiek/hedendaagspianist en componist, stelt een boeiend en eigenzinnig programma samen.

JazzBaar JazzBaar

JazzBaar staat voor behapbare jazz in een sfeervol en intiem kader. Een organisatie van JazzInzicht, telkens op zondagnamiddag om 17 uur.

 

Voor de up-to-date agenda, info en tickets: www.postx.be

 

Prijs?

De prijs verschilt per voorstelling en is als volgt opgebouwd (tenzij anders aangegeven):

Standaardprijs | +65 en personen met een beperking | -26 (of -12 bij een familievoorstelling) | UiTPAS met kansentarief

Kom je in aanmerking voor een UiTPAS met kansentarief? Meer info op www.uitingent.be/uitpas.

Bekijk ook

  • Kleurrijke tentoonstellingen in Pastorie Munte.

  • Zin in een origineel verjaardagsfeestje? Trakteer je vriendjes op een heuse theatervoorstelling met onze speciale formule.

  • Welke geestige komieken strijken dit najaar in Merelbeke neer? Klik snel verder.

  • Een podiumaanbod voor en door jong en oud. Met grote namen, de bijzondere spelers van Het Scheldeoffensief en life muziek.

  • Kaskrakers op donderdagnamiddag met koffie en taart, de gesmaakte filmmatinees in samenwerking met LDC de Merelaar zijn terug!

  • In het najaar van 2020 ontvangen we, i.s.m. de bib, interessante belezen gasten.

  • Hoera, de zomertheaterweek is ook dit jaar van de partij!