U bent hier

Poëzie - lezing - slow reading

Wat?

Alle data en evenementen vermeld op deze pagina zijn onder voorbehoud van aanpassingen of maatregelen rond het coronavirus. Wij doen er alles aan om de activiteiten in veilige omstandigheden te kunnen laten doorgaan. Mochten wij ons toch genoodzaakt zien om de activiteiten onder een andere vorm te laten doorgaan of te annuleren, brengen wij je daarvan op de hoogte en bieden wij je de mogelijkheid om je ticketbijdrage terug te vragen.

Volgens de laatste regelgeving is het toegestaan om per bubbel naar een voorstelling te komen. Komen jullie graag met je vrienden, gezinsleden, buren? Schrijf dan zo veel als mogelijk samen in (met een maximum van 10 personen per reservering). Zo zitten jullie samen én kunnen onze voorstellingen voor een groter publiek gebracht worden.

Tickets zijn te koop vanaf maandag 22 juni 9 uur

 

In samenwerking met de Bib

YERNA VAN DEN DRIESSCHE - Op twee benen lopen is moeilijk Yerna Van den Driessche

vrijdag 16 oktober om 20.15 uur in GC 't Groenendal

Dichteres en Merelbeeks ambassadeur Yerna Van den Driessche stelt haar vierde dichtbundel voor. Ze publiceert sinds 2006 in diverse literaire tijdschriften (Het Liegend Konijn, Poëziekrant, Digther, Schoon Schip) en op internet (Parlando, Stroom, Meander en De Contrabas). Haar debuutbundel ‘Reconstructie’ (2009) werd net als ‘Mendeljevkoorts’ (2012) en ‘Schaken met de dood’ (2016) lovend onthaald. Peter Holvoet Hanssen, voormalig Antwerps stadsdichter en moderne troubadour, leest enkele gedichten van Yerna die hij naar zijn hand heeft gezet. Het geheel wordt ingeleid door Roel Richelieu van Londersele en gepresenteerd door Sylvie Marie. Filip Verneert, jazzgitarist en Merelbeeks ambassadeur, staat in voor de muzikale omkadering.

Gratis, reserveer hier je plek

 

SASKIA DE COSTER VERTELT Saskia De Coster

dinsdag 27 oktober - 20.15 uur in GC 't Groenendal

Saskia De Coster is auteur van acht romans, waaronder ‘Eeuwige Roem’ (2006), ‘Wij en ik’ (2013) en het alom bejubelde ‘Nachtouders’ (2019). Daarnaast werkt ze actief samen met beeldende kunstenaars, maakt ze sound performances, werkt met theatermakers en verkent de grenzen van de literatuur. Tijdens deze lezing geeft Saskia een inkijk in de interne keuken van het schrijven. Hoe gaat dat in zijn werk, hoe is ze daaraan begonnen? Inspiratiebronnen komen voorbij, Saskia leest en vertelt.

Tickets € 8 | € 6 voor 65+, studenten, UiTPAS | € 1,60 UiTPAS kansentarief

 

BART MOEYAERT VERTELT Bart Moeyaert

dinsdag 10 november - 20.15 uur in GC 't Groenendal

De lezing heeft het jaar 1939 als beginpunt. Het verhaal eindigt op de dag van de lezing zelf. In de tijd daartussen hoor je het verhaal van het gezin waarin Bart is opgegroeid, ontstaat er een eerste boek, evolueren zijn ideeën en wordt er op een aantal titels dieper ingegaan. Het publiek krijgt op verschillende manieren een kijk op wat Bart Moeyaert doet en denkt. Een avond Bart Moeyaert is, veel meer dan een lezing, een beleving.

Tickets € 8 | € 6 voor 65+, studenten, UiTPAS | € 1,60 UiTPAS kansentarief

 

SLOW READING Slow reading

zondag 8 november om 10 uur in OC De Beweging
zondag 10 januari om 10 uur in LDC de Merelaar

In deze hectische wereld vinden we vaak te weinig tijd om ongestoord te lezen. Tijdens het slow reading-moment maken we hier tijd voor! We lezen een vol uur ongestoord in een boek, krant of tijdschrift naar keuze. Gsm’s, laptops en andere stoorzenders worden even uitgeschakeld. Aansluitend maken we kennis met de Merelbeekse locatie waar we ons bevinden. We sluiten af met een drankje.

Gratis, inschrijven hoeft niet, maar breng je eigen lectuur mee.

 

In samenwerking met dienst Archief

MARC VERSCHOORIS - De papegaai is geschoten maar niet dood: geheim agenten in de regio Gent in 1944 Marc Verschooris

vrijdag 6 november - 19.30 uur in GC 't Groenendal

‘De papegaai is geschoten’ verwijst naar de bevrijding van geheim agent Albert Mélot. Deze jonge advocaat uit Namen krijgt in april 1944 de opdracht van de Belgische regering in Londen om het Geheim Leger te vervoegen. Op 14 juni 1944 wordt hij gearresteerd en opgesloten in de gevangenis van Gent. Maar hij weet te ontsnappen. Hoe dat gebeurde en wat de gevolgen waren, vertelt Marc Verschooris tijdens de lezing.

Gratis, reserveer via archief [at] merelbeke.be of 09 210 33 05.

Bekijk ook

  • Kleurrijke tentoonstellingen in Pastorie Munte.

  • Zin in een origineel verjaardagsfeestje? Trakteer je vriendjes op een heuse theatervoorstelling met onze speciale formule.

  • Welke geestige komieken strijken dit najaar in Merelbeke neer? Klik snel verder.

  • Een podiumaanbod voor en door jong en oud. Met grote namen, de bijzondere spelers van Het Scheldeoffensief en life muziek.

  • Een Carrouselconcert met straf talent van eigen bodem, het Gent Festival van Vlaanderen in Merelbeke, intieme jazzoptredens en interactieve babyconcerten.

  • Kaskrakers op donderdagnamiddag met koffie en taart, de gesmaakte filmmatinees in samenwerking met LDC de Merelaar zijn terug!

  • Hoera, de zomertheaterweek is ook dit jaar van de partij!