U bent hier

Academie voor Podiumkunsten

Academie voor Podiumkunsten staat voor kunstig, creatief en inspirerend onderwijs. Sinds 2004 is Merelbeke één van de vestigingen. Daar volgen talrijke leerlingen lessen muziek, woordkunst-drama, dans en/of kunstenbad. Heb je interesse? Schrijf dan snel in! De academie wil niet alleen creativiteit en kunstbeoefening stimuleren maar ook ieders artistieke en culturele vaardigheden ontdekken en ontwikkelen. Inschrijven kan vanaf 6 jaar (geboortejaar 2014).

Kunstenbad

In het kunstenbad krijgen de jongste leerlingen van 6 en 7 jaar de kans zich te oriënteren binnen de verschillende artistieke domeinen die onze school aanbiedt. Verwondering en nieuwsgierigheid gaan voorop in deze cursus.

Muziek

Vanaf 8 jaar start je met muziek. Tijdens de lessen muzikale culturele vorming staan zingen en musiceren centraal, naast het aanleren van het notenschrift. Daarnaast kies je een instrument uit het brede aanbod in de school.

Woordkunst-Drama

De kunstenaar staat centraal. De verbeelding van de leerling is de motor van het proces. Spelplezier, durf en techniek vormen hierbij de bouwstenen voor de artistieke ontplooiing van elk individu tot performer. Vanaf 8 jaar kan je terecht in de klassen woordatelier en evolueer je verder naar de lessen theater en dramalab.

Dans

Vanaf 6 jaar kan je starten met dans in de klas dansinitiatie. Daarna volgt een veelzijdige opleiding met aandacht voor een correcte techniek met invloeden van moderne jazz, hedendaagse en klassieke dans en improvisatie.

 

Meer info

Academie voor Podiumkunsten - Vestiging Merelbeke

Zwijnaardsesteenweg 6  (ingang Gaversesteenweg 195)

9820 Merelbeke

09 231 43 00

apk.secretariaat [at] onderwijs.gent.be

www.apk-gent.be