U bent hier

Erfgoedbeleid

Wat?

Jaarlijks worden enkele acties georganiseerd rond lokaal erfgoed. De gemeente Merelbeke neemt deel aan initiatieven zoals Open Monumentendag en Erfgoeddag, en ondersteunt de plaatselijke erfgoedwerking. Binnen de raad voor cultuur is de ErfgoedCommissie een zeer actieve werkgroep die ernaar streeft het erfgoed in Merelbeke te beschermen, te bewaren en meer in de kijker te plaatsen.

Daarnaast bestaat er ook een intergemeentelijke samenwerking , Erfgoedcel De Viersprong, met de gemeentes Melle, Oosterzele, Lochristi, Destelbergen en Sint-Lievens-Houtem om het regionaal cultureel (roerend en immaterieel) erfgoed beter te bewaren voor de volgende generaties. In de nabij toekomst wordt de werking van Erfgoedcel De Viersprong uitgebreid met een aanbod rond onroerend erfgoed.

Contact & openingsurenOpeningsuren en contact

Waar?

Erfgoedcoördinator
Erfgoedcoördinator
Driekoningenplein 15
9820 Merelbeke

Openingsuren

Vandaag: tot
Morgen: tot

Contact

  • 0474 85 56 14 (elke voormiddag)
erfgoed [at] merelbeke.be

Bekijk ook

  • Jaarlijks neemt Merelbeke deel aan Open Monumentendag en Erfgoeddag.
  • Tal van Gentse adellijke families bouwden tijdens de vorige eeuwen in het landelijke Merelbeke een buitenverblijf, een zogenoemd "maison de plaisance". Een aantal van die herenhuizen en kleine "kasteeltjes" zijn tot op vandaag bewaard gebleven.