U bent hier

Vakantiespeelplein zomervakantie Flora

Onderstaande informatie is in het licht van de nieuwe coronamaatregelen niet helemaal correct meer. Momenteel zijn we bezig met de opgelegde maatregelen te vertalen naar ons speelpleinwerking om dit op zo een veilig mogelijk manier te laten verlopen, hiervoor hebben we echter nog even tijd nodig. Zodra dit op punt staat verspreiden we deze informatie via onze verschillende kanalen.

 

Wat

We organiseren leuke activiteiten voor kinderen van 3 t.e.m. 11 jaar van 6 juli t.e.m.17 juli en van 3 augustus t.e.m. 21 augustus. Er is geen werking tussen 20 juli en 31 juli.

Ouders kunnen hun kinderen 's morgens afzetten tussen 9 en 9.30 uur en 's avonds tussen 16.30 en 17 uur weer ophalen. Er is vooropvang vanaf 7.30 uur en na-opvang tot 18 uur.

op vrijdag 17 juli gaan we met de kinderen van 6-12 jaar naar Kid Rock. De Kleuters gaan naar het speelplein in het centrum om daar een dag vol toffe activiteiten te beleven met de kleuters van het centrum. Voor geen van beide groepen wordt een vervangende activiteit voorzien, alle kinderen gaan mee.

 

Inschrijvingen

Inschrijven kan vanaf maandag 2 maart voor inwoners en vanaf maandag 9 maart voor niet-inwoners van Merelbeke. Schrijf je kinderen online in via de webshop. Heb je geen computer of internetverbinding? Dan kan je terecht bij de jeugddienst in jeugdcentrum Molenhoek.

Voor de speelpleinwerking in Flora moet je minstens één dag op voorhand inschrijven en betalen om zeker te zijn van je plaats. Er is namelijk een maximumcapaciteit van 45 kleuters en 45 lagere schoolkinderen per dag. Controleer bij het inschrijven de persoonlijke gegevens van je kind(eren) zodat wij de juiste informatie hebben. Vergeet zeker niet de medische gegevens na te kijken en eventueel aan te passen. 

Kinderen voor wie ten laatste één dag voor hun eerste speelpleindag geen online account is aangemaakt, kunnen wij helaas niet toelaten op de vakantiespeelpleinwerking. 

Een dag vakantiespeelplein kost 5 euro. Anders dan in de afdeling centrum moet je op voorhand inschrijven en betalen. Vooropvang kost € 2, na-opvang € 1, beide cash te betalen de dag zelf.

Wat breng je mee?

Voor een dagje spelen voorzie je best kledij die vuil mag worden.

In je rugzak steek je:

 • een lunchpakket + drankje
 • fruit en/of koekje (wij voorzien op 2 momenten een drankje)
 • reservekledij voor kleutertjes die af en toe nog een ongelukje hebben

Als je voor een bepaalde activiteit iets speciaals nodig hebt (zoals bijvoorbeeld waterspelletjes,...) geven we een briefje mee of laten we dat weten via de hoofdanimator.

 

 

EXTRALEGALE VOORDELEN

De vakantiespeelpleinwerking is fiscaal aftrekbaar voor kinderen jonger dan 12 jaar.  Je ontvangt automatisch een fiscaal attest. Bovendien betalen de meeste mutualiteiten een deel van de kosten terug tot een maximumbedrag van rond de 20 euro (afhankelijk van de mutualiteit). Informeer bij je ziekenfonds voor de voorwaarden en het bedrag.

NIEUW: de UITPAS

De uitpas is er voor alle inwoners. Heb je recht op een kansentarief, neem dan zeker contact op met het Sociaal huis.

 

Contact & openingsurenOpeningsuren en contact

Waar?

Dienst jeugd
Jeugdcentrum Molenhoek
Hundelgemsesteenweg 445
9820 Merelbeke

Openingsuren

Vandaag:Gesloten
Eerstvolgende openingsdag:(02/06) tot en van tot

Jouw contactpersonen

Bram Uvyn

Jeugdconsulent
 • 09 210 35 60
jeugd [at] merelbeke.be

Inge Tollenaere

jeugdprogrammator
 • 09 210 35 60
inge.tollenaere [at] merelbeke.be

Sanne Vekeman

 • 09 210 35 60
sanne.vekeman [at] merelbeke.be

Bekijk ook

 • Tijdens de schoolvakanties organiseert de dienst jeugd activiteiten voor kinderen van alle leeftijden.

 • De buitenspeeldag op woensdag 22 april is afgelast om verspreiding van corona tegen te gaan. We verwelkomen je graag op buitenspeeldag in 2021 op woensdag 21 april.

 • In de paasvakantie kon je opnieuw terecht op vakantiespeelplein Hip’o. Samen met het team van animatoren organiseert de dienst jeugd gedurende twee weken avontuurlijke, sportieve en rustige spelletjes gecombineerd met toneel-, dans- en knutselactiviteiten.

   

 • De vakantiespeelpleinwerking in het centrum vindt plaats in het GILKO, de gemeentelijke basisschool, Kloosterstraat 19.