U bent hier

Vakantiespeelplein paasvakantie

Wat?

Er is opnieuw vakantiespeelplein voor alle kinderen van 3 tot 11 jaar. Daarnaast organiseert de jeugddienst opnieuw een losse activiteit voor kleuters.

 

Losse activiteit op 16 april: uitstap naar de Brielmeersen!

Trek je buitenkledij maar aan want wij trekken naar de Brielmeersen! Vandaag beleven we de natuur alsof we een eekhoorntje zijn. Welke nootjes zullen we eten? Waar vinden we een slaapplaatsje? Ook maken we kennis met de kaboutertjes van de Brielmeersen. Kabouters houden van planten en dieren en gaan er zorgzaam mee om. We gaan voelen, zien, horen, ruiken, uitbeelden ... en testen zo al onze zintuigen! 

 • Vrijdag 16 april 2021 van 9.30 tot 16.30 uur
 • Opvang van 8 tot 17.30 uur
 • Voor kinderen van 4 tot 6 jaar
 • Kostprijs 8 euro
 • Gilko , Kloosterstraat 19 - telefoon:  09 210 35 60
 • jeugd [at] merelbeke.be

 

Vakantiespeelplein in de paasvakantie

Van dinsdag 6 april t.e.m. vrijdag 16 april kan je opnieuw terecht op vakantiespeelplein Hip’o. Samen met het team van animatoren organiseert de dienst jeugd gedurende twee weken avontuurlijke, sportieve en rustige spelletjes gecombineerd met toneel-, dans- en knutselactiviteiten.

 • Zoals steeds vinden de activiteiten van het vakantiespeelplein plaats in de gemeentelijke basisschool GILKO, afdeling Kloosterstraat.
 •  Er kan ingeschreven worden voor zowel de eerste week van de paasvakantie (van dinsdag 6 april t.e.m. vrijdag 9 april) als voor de tweede week (van maandag 12 t.e.m. vrijdag 16 april) Let op: paasmaandag valt dit jaar in de paasvakantie waardoor er in de eerste week maar 4 dagen speelplein is.
 • De deuren van het vakantiespeelplein gaan open om 8 uur. Vanaf dan is er opvang voorzien tot de start van de activiteiten om 9.30 uur. ’s Avonds kunnen de kinderen afgehaald worden tussen 16.30 en 17.30 uur.

Wie?

De vakantiespeelpleinwerking tijdens de paasvakantie zal er zijn voor maximaal 25 kleuters (kinderen die op dit moment nog in de kleuterklas zitten) en voor 35 kinderen tussen de 6-11 jaar (kinderen uit het lager onderwijs) per week. Anders dan in de zomervakantie is er dus, omwille van organisatorische redenen, een beperking van het aantal deelnemers en dien je vooraf in te schrijven voor een volledige week

Hoe?

Inschrijvingen starten voor inwoners van Merelbeke op maandag 4 januari, voor niet-inwoners vanaf maandag 11 januari.

 

Wat meebrengen?

Je krijgt een mail met praktische info de week voor het speelplein van start gaat.

Prijs?

De kostprijs van een weekje vakantiespeelplein in de paasvakantie ligt vast op 48 euro voor eerste week en 60 euro voor de tweede week. In deze prijs is alles inbegrepen behalve het zelf mee te brengen middagmaal, samen met eventueel een 10- en 4-uurtje. Tot deze basisprijs behoren wel: de toegang van 8 t.e.m. 17.30 uur, de begeleiding door gebrevetteerde animatoren, een drankje in de voor- en namiddag, al het nodige materiaal voor de activiteiten en alle voorziene kosten voor eventuele uitstappen.

Nieuw vanaf 2018: de UiTPAS!

Met je UiTPAS spaar je bij elke deelname aan een vrijetijdsactiviteit punten. Heb je een beperkt inkomen, dan kun je ook een UiTPAS regio Gent met kansentarief aanvragen. Hiermee krijg je, naast de punten, ook nog een korting van 80% op je deelname. Neem contact op met het Sociaal huis om te zien of je recht hebt op het kansentarief.

Contact & openingsurenOpeningsuren en contact

Waar?

Jeugdcentrum Molenhoek
Hundelgemsesteenweg 445
9820 Merelbeke

Openingsuren

Vandaag: tot en van tot
Morgen: tot en van tot

Jouw contactpersonen

Bram Uvyn

Jeugdconsulent
 • 09 210 35 60
jeugd [at] merelbeke.be

Inge Tollenaere

jeugdprogrammator
 • 09 210 35 60
inge.tollenaere [at] merelbeke.be

Sanne Vekeman

 • 09 210 35 60
sanne.vekeman [at] merelbeke.be

Bekijk ook