U bent hier

Vakantiespeelplein zomervakantie Centrum

ALGEMENE INFORMATIE

Speelpleinwerking Hip'O!

De vakantiespeelpleinwerking in het centrum vindt plaats in het GILKO, gemeentelijke basisschool, Kloosterstraat 19. Tussen maandag 5 juli en vrijdag 20 augustus kunnen kinderen en jongeren er terecht tussen 8 uur ’s morgens en 17.30 uur ’s avonds. Voor tieners is er geen vakantiespeelplein tussen maandag 19 en vrijdag 30 juli.

Ouders kunnen hun kinderen 's morgens afzetten tussen 8 en 9.30 uur en 's avonds weer oppikken tussen 16.30 en 17.30 uur

Een dag vakantiespeelplein kost 6 euro voor inwoners en 8 euro niet-inwoners.

Voor en door jeugd

De vakantiespeelpleinwerking is er voor kleuters van 3 tot 5 jaar, kinderen van 6 tot 11 jaar en tieners van 12 tot 15 jaar. Voor hen staat een team van gebrevetteerde animatoren klaar met een brede waaier aan activiteiten; iets uitdagend, iets sportief of net iets rustig: het komt allemaal aan bod. Voor tieners is er geen vakantiespeelpleinwerking tussen maandag 19 en vrijdag 30 juli.

.

 

HET VAKANTIESPEELPLEIN GAAT OPNIEUW INCLUSIEF

Sinds 2012 zijn ook kinderen met een lichamelijke of psychische beperking welkom op het vakantiespeelplein in het centrum. Om alles daarvoor in goede banen te leiden en op tijd de juiste begeleiding te vinden vragen we om vóór 1 mei contact op te nemen met dienst jeugd voor alle informatie en inschrijving.

 

Inschrijvingen

Inschrijvingen sluiten telkens de woensdag voor de start van de week. Dit om de bubbels te kunnen maken.

Wat breng je mee?

  • lunchpakket
  • fruit en/of koek
  • eventueel extra drinken (wij voorzien geen drankjes meer, water is altijd op vraag te krijgen)
  • voor kleuters die nog af en toe een ongelukje hebben, vragen we reservekledij te voorzien

EXTRALEGALE VOORDELEN

De vakantiespeelpleinwerking is fiscaal aftrekbaar voor kinderen onder 12 jaar. Je ontvangt automatisch een fiscaal attest. Bovendien betalen de meeste mutualiteiten een deel van de kosten terug tot een maximum bedrag van rond de 20 euro (afhankelijk van de mutualiteit). Informeer bij je ziekenfonds voor de voorwaarden en het bedrag.

NIEUW vanaf 1 januari 2018: UiTPAS

Met je UiTPAS spaar je bij elke deelname aan een vrijetijdsactiviteit punten. Heb je een beperkt inkomen, dan kun je ook een UiTPAS regio Gent met kansentarief aanvragen. Hiermee krijg je, naast de punten, ook nog een korting van 80% op je deelname. Neem contact op met het Sociaal huis om te zien of je recht hebt op het kansentarief.

 

CORONA INFORMATIE

We mogen werken in bubbels van 50 personen. Als de cijfers goed blijven kan dit aangepast worden naar 100 personen op weekbasis in juli en 200 in augustus. In geval van besmetting zal de hele bubbel moeten thuis blijven, daarom kan het zijn dat wij er voor kiezen om kleinere bubbels te organiseren. Dit zal afhangen van het aantal inschrijvingen per leeftijdsgroep.

 

De inschrijvingen starten op dinsdag 25 mei om 8u via de webshop.

Contact & openingsurenOpeningsuren en contact

Waar?

Jeugdcentrum Molenhoek
Hundelgemsesteenweg 445
9820 Merelbeke

Openingsuren

Vandaag: tot
Morgen: tot en van tot

Contact

  • 09 210 35 60
09 210 35 69
jeugd [at] merelbeke.be

Bekijk ook

  • In de paasvakantie kun je opnieuw terecht op vakantiespeelplein Hip’o. Samen met het team van animatoren organiseert de dienst jeugd gedurende twee weken avontuurlijke, sportieve en rustige spelletjes gecombineerd met toneel-, dans- en knutselactiviteiten.

     

  • De vakantiespeelpleinwerking in Flora vindt terug plaats in de lokalen van de GO! Flora zoals de voorbije jaren.