U bent hier

Vakantiespeelplein zomervakantie Flora

ALGEMENE INFORMATIE SPEELPLEIN HIP'O!

Voor en door de jeugd

We organiseren leuke activiteiten voor kinderen van 3 t.e.m. 11 jaar van 5 juli t.e.m.16 juli en van 2 augustus t.e.m. 20 augustus. Er is geen werking tussen 19 juli en 30 juli.

Ouders kunnen hun kinderen 's morgens afzetten tussen 8 en 9.30 uur en 's avonds tussen 16.30 en 17.30 uur weer ophalen. Er is vooropvang vanaf 8 uur en na-opvang tot 17.30 uur.

Inschrijvingen

Inschrijven kan vanaf maandag 4 januari voor inwoners en vanaf maandag 11 januari voor niet-inwoners van Merelbeke. Schrijf je kinderen online in via de webshop. Heb je geen computer of internetverbinding? Dan kan je terecht bij de jeugddienst in jeugdcentrum Molenhoek.

Voor de speelpleinwerking in Flora moet je minstens één dag op voorhand inschrijven en betalen om zeker te zijn van je plaats. Er is namelijk een maximumcapaciteit van 45 kleuters en 45 lagere schoolkinderen per dag. Controleer bij het inschrijven de persoonlijke gegevens van je kind(eren) zodat wij de juiste informatie hebben. Vergeet zeker niet de medische gegevens na te kijken en eventueel aan te passen. 

Kinderen voor wie ten laatste één dag voor hun eerste speelpleindag geen online account is aangemaakt, kunnen wij helaas niet toelaten op de vakantiespeelpleinwerking. 

Een dag vakantiespeelplein kost 6 euro voor inwoners en 8 euro niet-inwoners en dit moet je op voorhand inschrijven en betalen.

Wat breng je mee?

Voor een dagje spelen voorzie je best kledij die vuil mag worden.

In je rugzak steek je:

  • een lunchpakket + drankje
  • fruit en/of koekje (wij voorzien geen drankjes meer, water is ten alle tijden te verkrijgen)
  • reservekledij voor kleutertjes die af en toe nog een ongelukje hebben

EXTRALEGALE VOORDELEN

De vakantiespeelpleinwerking is fiscaal aftrekbaar voor kinderen jonger dan 12 jaar.  Je ontvangt automatisch een fiscaal attest. Bovendien betalen de meeste mutualiteiten een deel van de kosten terug tot een maximumbedrag van rond de 20 euro (afhankelijk van de mutualiteit). Informeer bij je ziekenfonds voor de voorwaarden en het bedrag.

NIEUW: de UiTPAS

Met je UiTPAS spaar je bij elke deelname aan een vrijetijdsactiviteit punten. Heb je een beperkt inkomen, dan kun je ook een UiTPAS regio Gent met kansentarief aanvragen. Hiermee krijg je, naast de punten, ook nog een korting van 80% op je deelname. Neem contact op met het Sociaal huis om te zien of je recht hebt op het kansentarief.

 

CORONA MAATREGELEN

Zodra we meer zicht hebben op de coronamaatregelen die zullen gelden tijdens de vakantiespeelpleinwerking, laten we deze zeker weten.

Contact & openingsurenOpeningsuren en contact

Waar?

Jeugdcentrum Molenhoek
Hundelgemsesteenweg 445
9820 Merelbeke

Openingsuren

Vandaag: tot en van tot
Morgen: tot en van tot

Contact

  • 09 210 35 60
09 210 35 69
jeugd [at] merelbeke.be

Bekijk ook

  • In de paasvakantie kun je opnieuw terecht op vakantiespeelplein Hip’o. Samen met het team van animatoren organiseert de dienst jeugd gedurende twee weken avontuurlijke, sportieve en rustige spelletjes gecombineerd met toneel-, dans- en knutselactiviteiten.

     

  • De vakantiespeelpleinwerking in het centrum vindt plaats in het GILKO, de gemeentelijke basisschool, Kloosterstraat 19.