U bent hier

EHBF

Eerste Hulp Bij Fuiven

Heel wat jeugdverenigingen organiseren fuiven. Maar bij de organisatie van zo'n fuif komt heel wat kijken. Bij de voorbereiding, maar ook tijdens en na het evenement moet je aan heel veel dingen denken. Daarom lanceerden de vier gemeenten van politiezone Regio Rhode & Schelde - Merelbeke, Melle, Oosterzele en Destelbergen - in samenwerking met de jeugdraden en Drugpunt een ‘Eerste Hulp Bij Fuiven-map’. De EHBF-map is ontstaan om verenigingen te ondersteunen bij de organisatie van fuiven en evenementen. De map verzamelt lokale regelgeving en formulieren, relevante wetgeving en heel wat tips en tricks met de bedoeling een veilig en vriendelijk fuifklimaat te creëren.

 

De map bestaat uit drie delen: voor, tijdens en na de fuif. Er is aandacht voor veiligheid, sensibilisering rond alcohol en drugs, EHBO, geluidsoverlast, security en verzekeringen. Verder staan er praktische websites en organisaties in waar organisatoren terecht kunnen voor meer informatie. Er zit ook een checklist in met duidelijke tijdsaanduidingen zodat je als organisator niets over het hoofd ziet.

 

Bijlagen

EHBF-map

Contact & openingsurenOpeningsuren en contact

Waar?

Jeugdcentrum Molenhoek
Hundelgemsesteenweg 445
9820 Merelbeke

Openingsuren

Vandaag: tot en van tot
Morgen: tot en van tot

Contact

  • 09 210 35 60
09 210 35 69
jeugd [at] merelbeke.be

Bekijk ook

  • Elk jaar organiseert de dienst jeugd een cursus waarbij jongeren leren om een fuif op een veilige en verantwoorde manier te organiseren.
  • Jeugdcentrum Molenhoek stelt twee zalen ter beschikking voor de activiteiten van de dienst jeugd, voor de jeugdraad, voor Merelbeekse jeugdwerkinitiatieven en voor andere Merelbeekse verenigingen.
  • Eerste Hulp Bij Fuiven