Fietsroutes

Wat?

De fietsnetwerken Scheldeland (6 euro), Vlaamse Ardennen (6 euro), Gent en omgeving (6 euro), wandelen en fietsen in het Gent van Van Eyck (6 euro) en de Leiestreek (9 euro) zijn te koop aan het onthaal van het Lokaal bestuur en het Infopunt in Munte. Stippel zelf je tocht uit langs de verschillende knooppunten. De afstand tussen twee knooppunten staat op de kaart vermeld, zodat je op voorhand weet hoe lang je tocht precies zal zijn. Eenmaal op de fiets, volg je de bordjes die je van het ene knooppunt naar het andere leiden.

Boomwijzer – 2 euro

Fietsroute van ongeveer 18 km langs het houtig erfgoed (markante bomen en struiken) in Merelbeke.

Langs bossen en meersen fietsroute

Fietsroute van 46,9 km (te downloaden als pdf). Starten doe je aan de pastorie van Munte, waar ook het toeristisch infopunt gevestigd is.

 

Toerisme Oost-Vlaanderen heeft een volledig nieuw aanbod van de fietsnetwerkkaarten samengesteld. Deze zullen pas te verkrijgen zijn eind mei 2021.

Rodelandroute 1 – 2 euro

Start aan sporthal Ter Wallen in de Sportstraat waar je een infobord vindt. Via Gontrode fiets je langs het heuvellandschap tussen Oosterzele en Merelbeke, ontdek je mooie dorpjes en keer je via de Scheldevallei terug naar Merelbeke.

Download en/of beoordeel de route.

Rodelandroute 2 – 2 euro

Start in Oosterzele-dorp. Deze fietsroute voert je langs Sint-Lievens-Houtem met zijn bezienswaardigheden en natuurschoon. Na Balegem en Scheldewindeke ontdek je het pittoreske Munte en langs het hinterland van Moortsele fiets je terug naar Oosterzele-dorp.

Download en/of beoordeel de route.

Scheldevalleiroute 1 – 1,8 euro

Deze fietsroute (30 km)  is een onderdeel van drie aansluitende fietsroutes in de Scheldevallei tussen Gent en Kluisbergen. Je start op het dorpsplein van Zwijnaarde, fietst langs de Schelde-oevers via Melsen naar Gavere en keert via de overkant langs Zevergem terug naar Zwijnaarde.

Download en/of beoordeel de route.

Merelbeke leest

Op de 21 panelen die doorheen Merelbeke staan opgesteld, verschijnen vanaf 19 juni 2021 prachtige portretten van mensen die een hart hebben voor Merelbeke én boeken, literatuur, bibliotheek, schrijven of lezen. Ontdek ze bij toeval of via onze fietsroute. De panelen wisselen elke twee weken van plaats en blijven staan tot 31 mei 2022.

De gratis fietsroute (circa 40 km) vind je in de bib en kun je hier downloaden.

Vanaf dit jaar kun je ook fietsen via RouteYou.com. Download de fietsroute als GPX-bestand om weer te geven op je smartphone of GPS.

Aan de fietsroute is een fotofragmentenzoektocht verbonden. Het formulier vind je bij de (online) fietsroute. Neem deel vóór 15 september 2021 en maak kans op een Merelbeke-cadeaubon!

Mountainbikeroute

Mountainbikeroute in Merelbeke

Contact & openingsurenOpeningsuren en contact

Waar?

Dienst toerisme
Gemeentehuis
Hundelgemsesteenweg 353
9820 Merelbeke

Openingsuren

Vandaag: tot
Morgen:Gesloten

Contact

  • 09 210 32 80
09 210 32 39
info [at] merelbeke.be

Bekijk ook

  • Te voet is er heel wat te ontdekken in onze mooie gemeente.
  • De Merelbekkers zijn te vinden op 3 verschillende routes in de Makegemse bossen.
    De wandelroutes zijn geschikt voor gezinnen met kinderen tussen 3 en 12 jaar, maar uiteraard nemen de Merelbekkers heel graag iedereen onder hun vleugels.