Wandelroutes

Wat?

Te voet is er heel wat te ontdekken in onze mooie gemeente. Hieronder lijsten we enkele routes op die zeker de moeite waard zijn! De routes zijn te verkrijgen aan de infobalie van het gemeentehuis van Merelbeke of in het toeristisch infopunt in Munte.

Asselkouterroute – 2 euro

Deze wandelroute (13 km) voert je via landelijke wegen naar Baaigem. Je vertrekt in Munte en wandelt langs typische dorpjes met oude boerderijen en herbergen en doorheen unieke landschappen met prachtige uitzichten.

Bottelare – 2,5 euro

Bottelare is in oppervlakte de kleinste deelgemeente van Merelbeke. Deze wandelroute start aan het Sint-Annaplein. Het is niet enkel een erfgoedwandeling maar ook een monumentenwandeling.

Erfgoedwandeling in Lemberge  - 2,5 euro                                                                             

Lemberge is een landbouwdorp gelegen ten noordwesten van Merelbeke. Er zijn twee wandelingen uitgestippeld, waarvan de korste (2,3 km) volledig toegankelijk is voor rolstoelgebruikers. De tweede wandeling (6,5 km) is grotendeels toegankelijk voor rolstoelgebruikers, maar is afhankelijk van het al dan niet natte terrein. Beide wandelingen vertrekken aan de Sint-Adegondekerk in de Burg. Maenhautstraat. Langsheen beide wandelingen krijg je een zicht op de landelijke omgeving, met veel oude hoeves en de dorpskern met haar historische gebouwen.

Erfgoedwandeling Merelbeke-Centrum

Merelbeke heeft een interessante geschiedenis, o.a. door haar ligging aan de Schelde, aan de rand van Gent, het Land van Rode. De laatste decennia veranderde het straatbeeld van onze gemeente voortdurend, vaak ten koste van het bestaande erfgoed. Hierdoor verdween een stuk tastbare en plaatselijke geschiedenis. Soms blijven enkel de herinnering en het verhaal over.

Door dit verhaal te verwerken in een erfgoedwandeling van 5 à 6 kilometer (afbeelding als link erachter steken), kunnen we het verleden een plaats geven in het heden. Het kaartje (hierachter link steken die nu achter erfgoedwandeling steekt) toont de erfgoedwandeling die werd samengesteld voor onze inwoners, bezoekers, leerlingen, studenten of leden van verenigingen zodat zij kennis kunnen maken met het boeiende verhaal van onze gemeente.

Het Kapellekenspad – 2,5 euro                                                                                                  

Deze wandelroute van 12 kilometer vertrekt en eindigt aan de parochiezaal, Kerkwegel 25 in Melsen. Het Kapellekenspad voert je langs oude kapelletjes en schilderachtige plaatsjes in Melsen, Schelderode en Vurste.

Het Kwenenbospad – 2,5 euro                                                                                                    

 Het Kwenenbospad, een wandeling van 13 kilometer, neemt je mee naar de rijke geschiedenis van de wijk. De wandeling start aan de Sint-Hendricuskerk in de Sint-Elooistraat.

Schelderopad – 2,5 euro                                                                                                                          

Deze wandeling bestaat uit drie wandelroutes die je laten genieten van de vele gezichten van Schelderode.

Trage Wegen Noord en Zuid

 Deze kaarten bieden een overzicht van het lokale tragewegennetwerk en is het perfecte instrument om een wandeling te kunnen maken, maar ook om veilig naar de dorpskernen te kunnen trekken.

Contact & openingsurenOpeningsuren en contact

Waar?

Dienst onthaal en informatie
Gemeentehuis
Hundelgemsesteenweg 353
9820 Merelbeke

Openingsuren

Vandaag: tot
Morgen: tot

Contact

  • 09 210 32 80
09 210 32 39
info [at] merelbeke.be

Waar?

Toeristisch infopunt Munte
Toeristisch infopunt Munte
Munteplein 6
9820 Merelbeke

Openingsuren

Vandaag: tot
Morgen: tot
Van oktober tot en met maart enkel geopend op zon- en feestdagen van 13.30 uur tot 17 uur. Gesloten tussen kerstmis en nieuwjaar.

Contact

  • 0474 85 55 91
toerisme [at] merelbeke.be

Bekijk ook

  • De fietskaarten van de fietsnetwerken Scheldeland, Vlaamse Ardennen en de Leiestreek Oost en West. Stippel zelf je tocht uit langs de verschillende knooppunten.