U bent hier

Week van de groeilamp 2021

Wat?

Week van de groeilamp

De lamp laat ons licht schijnen op 'opvoeden'. Want groot worden, dat gaat niet helemaal vanzelf. Ouders, grootouders en andere opvoeders zorgen er elke dag voor dat kinderen opgroeien in een warme en positieve leefomgeving. 

De lamp zet alle geweldige ouders, familieleden en opvoeders in de spotlights. Omdat ze dat dubbel en dik verdienen.

De lamp zet de plaatsen in de kijker waar je je licht kan opsteken als je het even niet meer weet. Want ook dat is opvoeden: er is geen licht zonder schaduw. En dat is oké! 

 

 

 

Wie?

Week van de groeilamp is er voor elke ouder en elk gezin in welke vorm dan ook.

Hoe?

Aangezien we nog steeds rekening moeten houden met de huidige corona-richtlijnen zullen de activiteiten vooral online plaatsvinden.

Het aanbod dat gebundeld wordt op onze website is niet volledig. Neem eens een kijkje op de UIT-Kalender wat er nog allemaal georganiseerd wordt!

Wat is een webinar?

Een webinar is een online lezing of vorming. De spreker vertelt over een bepaald thema via de camera. Meestal vertelt de spreker live, hoewel in coronatijden ook heel wat webinars vooraf opgenomen worden om contact tussen spreker, moderator en technicus te vermijden.

Een webinar volgen is eenvoudig.  Je hebt een toestel nodig dat met internet verbonden is: laptop, desktop, tablet, smartphone. 
Als je je inschrijft voor een webinar, krijg je van de organisator een link en die moet je aanklikken.  Probeer die op voorhand al eens uit.

Zo kom je in de beveiligde online webinar ruimte, waar je op de doorgegeven datum en tijdstip de lezing vanuit je eigen huis volgt.

Vaak kan je als deelnemer ook zelf actief zijn tijdens de webinar. Je kan meestal vragen stellen via chat. Of er zijn kleine polls of stellingen tussendoor waar je op je eigen toestel een antwoord intikt.

Wat staat er op het programma?

Datum Tijdstip Activiteit Hoe en waar? Info Inschrijven
16/05

10 - 12 uur

Veerkrachtwandeling voor ouder en kind

Makkegembos Merelbeke

(2 kilometer)

Bosstraat 1 (verzamelen ingang bos op parking naast restaurant de Zoete Zonde)

Wandel je mee het bos in? De natuur is de ideale omgeving om tot rust te komen. Met speelse oefeningen op maat van ouder en kind ontdek je het bos met al je zintuigen en geniet je intens van de omgeving. Een extra portie zuurstof en energie krijg je er gratis bij!

schrijf me in
17/05 9 -11 uur Vooruit op de buik! Digitale workshop voor ouder en baby (kindjes die nog niet kruipen)

Hierbij kom je onder meer te weten hoe je buikligging aangenaam kan maken, hoe je je baby tot rollen of kruipen kan laten komen. 

Schrijf me in
17/05 20 uur Stress bij kinderen Webinar Wat is de impact van stress op kinderen, hoe kan je stress herkennen en hoe ga je hier als ouder mee om? Door te begrijpen wat stress is, door je bewust te zijn van de invloed ervan op alle gezinsleden en door te leren omgaan met stress, kan je als ouder het verschil maken. Schrijf me in
19/05 15 -17 uur Veerkrachtwandeling

Makkegembos Merelbeke

(2 kilometer)

Bosstraat 1 (verzamelen ingang bos op parking naast restaurant de Zoete Zonde)

Wandel je mee het bos in? De natuur is de ideale omgeving om tot rust te komen. Met speelse oefeningen op maat van ouder en kind ontdek je het bos met al je zintuigen en geniet je intens van de omgeving. Een extra portie zuurstof en energie krijg je er gratis bij! Schrijf me in
19/05 20 uur Angst bij kinderen Webinar

Worden onze jongeren door de coronacrisis gevoeliger voor angst en stress, of juist niet? Aan welke signalen kan je zien dat een kind angstig is? Wanneer wordt het een probleem en moet je professionele hulp inschakelen? En nog belangrijker: hoe kunnen volwassenen (ouders, leerkrachten, sportcoach…) met hun angsten helpen?

Schrijf me in
20/05 20 uur Jij en je puber Webinar Ze turen uren naar hun smartphone. Lopen stampend de trap op. Slaan met een knal de kamerdeur dicht. Hun helden zitten op YouTube, hun lief op Snapchat. Ze vinden jou gênant. En je mag vooral niet moeien… Met de puberteit van je kroost breekt een pittige periode aan. Propvol uitdagingen, online en offline. Sarah helpt je met grappige anekdotes en praktische tips op weg om die turbulente tienertijd gezond, leuk en luchtig te houden. Schrijf me in
22/05 9 uur Vooruit op de buik! Online workshop voor ouder en baby (kindjes die reeds kunnen kruipen)

Tijdens deze sessie leer je hoe je je kindje kan helpen om tot staan of stappen te komen. Je krijgt ook tips voor als je kindje moeite heeft met zich rechtop trekken en de eerste stapjes.  

Schrijf me in
22/05 13.30 uur Voorlezen aan baby en peuter Webinar

Voorlezen aan een baby? Is dit niet te vroeg?
Nee hoor! Zo stimuleer je de woordenschat en taalontwikkeling van de allerkleinsten op een ongedwongen en speelse manier. Hoe je het voorlezen kan aanpakken, welke boeken geschikt zijn voor baby’s en peuters, voorlees- en verteltips, ontdek je tijdens deze online workshop.

bibliotheek [at] merelbeke.be (subject: Ik%20schrijf%20me%20in%20voor%20de%20webinar%20Voorlezen%20aan%20baby%20en%20Peuter) (Schrijf me in)

Contact & openingsurenOpeningsuren en contact

Huis van het Kind Merelbeke - Melle

Waar?

Sociaal huis
Sociaal Huis
Hundelgemsesteenweg 357
9820 Merelbeke

Openingsuren

Vandaag: tot
Morgen:Gesloten
enkel op afspraak

Contact

  • 09 210 33 50
sociaalhuis [at] merelbeke.be

Bekijk ook

  • Een Huis van het Kind zet een lokale samenwerking uit waarin verschillende organisaties samen aan de slag gaan om een sterk lokaal netwerk uit te bouwen voor organisaties, kinderen, jongeren en gezinnen en professionele opvoeders.

    Kortom het biedt een plek waar je terecht kan voor alles wat met opvoeding en opgroeien te maken heeft en dit zowel voor professionele opvoeders als voor gezinnen.

     

  • Er is heel wat informatie over opvoeden en opgroeien beschikbaar. We geven je graag een overzicht van waar je juiste en actuele informatie kan terugvinden.

  • Gaat zoon- of dochterlief naar het secundair onderwijs? Er is een online aanmeldingsmeldingssysteem voor de eerste graad van het secundair onderwijs.

  • Als partner Huis van het Kind Merelbeke of oudercomité kan je ondersteuning krijgen om initiatieven, vormingen, workshops of activiteiten op te zetten.