sfeerbeeld donderdagmarkt Merelbeke

Standplaatsen wekelijkse markt

Wat?

Elke donderdag van 8 tot 13 uur vindt op het Kerkplein en langs Dijsegem in Merelbeke-Centrum een markt plaats. De openbare markt wordt georganiseerd door het gemeentebestuur Merelbeke en bestaat grotendeels uit vaste plaatsen (per abonnement), maar ook uit enkele losse plaatsen (risicoplaatsen).

Wie?

Standplaatsen op de wekelijkse markt kunnen enkel ingenomen worden door:

  • de natuurlijke personen die voor eigen rekening een ambulante activiteit uitoefenen houders van een ‘machtiging als werkgever’ (ook ‘leurkaart’ genoemd)
  • rechtspersonen die dezelfde activiteit uitoefenen. De standplaatsen worden toegekend door tussenkomst van een persoon verantwoordelijk voor het dagelijks bestuur van de vennootschap die houder is van de ‘machtiging als werkgever’ (leurkaart)

Occasioneel kunnen verenigingen een standplaats tijdens de donderdagmarkt aanvragen voor verkopen voor een goed doel. Hier lees je alles over de voorwaarden en aanvraagprocedure.

Voorwaarden

De gemeente kan alleen een abonnementsplaats toewijzen als er een vacante standplaats is. Vacante standplaatsen worden bekend gemaakt via een bericht aangeplakt aan het gemeentelijke infobord, de website of de lokale pers.

Marktkramers op de donderdagmarkt moeten in het bezit zijn van een machtiging ambulante activiteiten en het marktreglement respecteren.

Hoe?

Voor vaste standplaatsen (per abonnement)

Wie zich kandidaat wenst te stellen voor een vaste standplaats (per abonnement), kan een aanvraagformulier tot kandidaatstelling voor een standplaats per abonnement indienen, samen met een kopie van de machtiging voor ambulante activiteiten.

Na ontvangst van de gegevens wordt de aanvraag geregistreerd in het chronologisch register. Om de twee jaar krijgen kandidaten de vraag om hun kandidatuur te bevestigen om bijgevolg in het register opgenomen te blijven. Indien de kandidaat niet bevestigd wordt binnen de opgegeven termijn, dan vervalt de kandidatuur.

Standplaatsen worden toegewezen overeenkomstig de bepalingen uit het marktreglement.

 

Voor losse standplaatsen

Op de wekelijkse donderdagmarkt zijn steeds een aantal losse plaatsen (risicoplaatsen) ter beschikking voor marktkramers zonder abonnement.  Deze losse plaatsen worden ter plaatse op de marktdag via loting toegewezen door de marktleider. Wie wil deelnemen aan de loting biedt zich uiterlijk om 7.30 uur 's morgens bij de marktleider aan ter hoogte van de ingang van het gemeentehuis (Hundelgemsesteenweg 353). Om deel te nemen aan de loting moet je beschikken over een geldige machtiging voor ambulante activiteiten (leurkaart) en moet de houder van de machtiging ambulante activiteiten als werkgever persoonlijk aanwezig zijn tijdens de loting.

Prijs?

Vaste standplaatsen

  • Vaste standplaatsen (per abonnement) kosten 7,5 euro per strekkende meter voor 6 maanden.
  • Het elektriciteitsverbruik van vaste standplaatsen wordt als volgt aangerekend: 1,5 euro per marktdag voor ‘standaard verbruik’ of 2,5 euro per marktdag voor ‘buiten standaard’ verbruik (voor koelings- en verwarmingstoestellen).

Losse standplaatsen

  • Losse plaatsen kosten 2,5 euro per strekkende meter per marktdag.
  • Elektriciteitsverbruik voor losse plaatsen kost 3,5 euro per marktdag.

Contact & openingsurenOpeningsuren en contact

Waar?

Dienst lokale economie
Gemeentehuis (eerste verdieping)
Hundelgemsesteenweg 353
9820 Merelbeke

Openingsuren

Vandaag: tot
Morgen: tot en van tot

Contact

  • 09 210 33 54
09 210 32 99
werkeneconomie [at] merelbeke.be

Bekijk ook