U bent hier

Lokale handelsverenigingen

Wat?

Lokale handelsverenigingen bundelen de inzet en interesses van winkeliers en zorgen voor boeiende activiteiten. Op het grondgebied van Merelbeke zijn twee handelsverenigingen actief, namelijk het Handelscentrum Merelbeke en de Dekenij 3 gemeenten.

Handelscentrum Merelbeke

De vzw Handelscentrum Merelbeke is een energieke handelsvereniging die de handelszaken van Merelbeke-Centrum en deze van de Dekenij 3 gemeenten van Merelbeke Flora vertegenwoordigt. In totaal zijn er meer dan 100 handelszaken aangesloten.

website: www.handelscentrummerelbeke.be
e-mail: info [at] handelscentrummerelbeke.be

Dekenij 3 gemeenten

Dekenij 3 gemeenten is actief in de deelgemeente Flora waar de drie gemeenten Merelbeke, Melle en Gentbrugge samenkomen.
e-mail: 3gemeenten [at] telenet.be%20">3gemeenten [at] telenet.be

Contact & openingsurenOpeningsuren en contact

Waar?

Dienst lokale economie
Gemeentehuis (eerste verdieping)
Hundelgemsesteenweg 353
9820 Merelbeke

Openingsuren

Vandaag: tot
Morgen: tot en van tot

Contact

  • 09 210 33 54
09 210 32 99
werkeneconomie [at] merelbeke.be

Bekijk ook

  • Het strategische commercieel beleidsplan geeft een grondige analyse weer en stelt belangrijke verbeterpunten en acties voorop om het lokale detailhandels- en horecabeleid een boost te geven.

  • Hebt u een onderneming of een eigen zaak? Dan moet u een vergoeding betalen als u muziek wilt laten horen waarvan iemand anders de auteur, de uitvoerder of de producent is.

  • Een ondernemingsloket is een aanspreekpunt voor ondernemingen.

  • Wanneer je een zaak wil opstarten, doe je best navraag bij de dienst stedenbouw en dienst milieu over welke vergunningen je nodig hebt.

  • Aan alle op het grondgebied van de gemeente Merelbeke gevestigde zelfstandigen en bedrijven wordt de mogelijkheid geboden om, tegen betaling van een vergoeding, richtingsaanwijzers naar hun vestiging te laten plaatsen.

  • Voor de meeste belastingen heb je aangifteplicht, zodat de gemeente het juiste bedrag van de belasting kan vaststellen. 

  • Dien een spontante kandidatuur in wanneer je als ondernemer wil aangeschreven worden voor een onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking.

  • Om de twee jaar reikt het gemeentebestuur de toegankelijkheidsprijs uit aan een Merelbeekse handelszaak of organisatie die de meeste inspanningen leverde om de toegankelijkheid en de gebruiksvriendelijkheid van hun gebouw, dienst, voorzieningen of informatie voor personen met een handicap te verhogen.