U bent hier

Wijkwerf

Wat?

De gemeente Merelbeke ging in 2019 voor het eerst een partnerschap aan met Wijkwerf, een initiatief van de energiecoöperatie EnerGent en een samenwerking met de provincie Oost-Vlaanderen. Wijkwerf gaat van wijk naar wijk om er mensen te motiveren om samen hun woningen beter te isoleren, en zo kosten en zorgen uit te sparen.

 

Vanaf februari 2020 is Wijkwerf actief in Merelbeke, met een focus op de wijk Oost-Flora (tussen de Ringvaart, het treinspoor en de Fraterstraat).

Wat is Wijkwerf?

Wijkwerf werkt als een samenaankoop. Omdat je tegelijk met andere bewoners van je wijk renoveert, krijg je een betere prijs van de vooraf zorgvuldig geselecteerde aannemers. De prijs is echter niet het enige voordeel. Wijkwerf voorziet immers de volledige ontzorging door de werf van A tot Z op te volgen en te ondersteunen bij de aanvraag van premies en/of een energielening. Dit doen we met één contactpersoon voor het hele traject, een renovatiebegeleider. Minder kosten en minder zorgen dus.

Verloop van het traject

Wijkwerf heeft een uniek aanbod en duidelijk verloop.

 • Na je vrijblijvende inschrijving maakt de renovatiebegeleider een afspraak om langs te komen voor een energiescreening van je huis. Daarbij geeft hij advies op maat en duidt hij aan welke stappen er nodig zijn om je woning energiezuiniger te maken.Deze renovatiebegeleiding is trouwens gratis voor alle inwoners van Merelbeke.

 • Vervolgens wordt een offerte opgesteld door de aannemers, die Wijkwerf selecteerde op basis van strenge criteria. Zo staan de  aannemers garant voor een goede prijs, kwaliteit en betrouwbaarheid. Bij de offerte adviseert Wijkwerf je ook over energiepremies en mogelijke kortingen.

 • Indien je de offerte goedkeurt, kunnen de werken starten. Wijkwerf kijkt nauwgezet toe dat alles conform de afspraken uitgevoerd wordt. Bij dit alles blijft de renovatiebegeleider het hele traject ter beschikking als aanspreekpunt voor alle vragen of bedenkingen.

Aanbod

Je kan bij Wijkwerf terecht voor onderstaande soorten werken.

 • Dakisolatie langs de binnenzijde

 • Sarking (dak isoleren langs de buitenzijde)

 • Zolder- en keldervloerisolatie

 • Gevelisolatie en afwerking met crepi of andere materialen

 • Vervanging van enkel glas door superisolerend glas

 • Plaatsing van zonnepanelen of een zonneboiler

Wijkwerf werkt steeds op maat. De renovatiebegeleider geeft je de nodige adviezen, maar de finale beslissing ligt natuurlijk bij jou.

Doe mee met Wijkwerf!

Wil je ook een energiezuiniger huis met minder kosten en minder zorgen? Dan is Wijkwerf is voor jou! Ook als verhuurder kan je deelnemen, want behalve een ecologische investering en een besparing op je energiefactuur, leidt een Wijkwerftraject ook tot een stijging van de waarde van je huis.

 

Een traject starten met Wijkwerf kan op verschillende manieren.

 • Meld je online aan.
 • Mail naar duurzaamheid [at] merelbeke.be of wijkwerf [at] energent.be.

 • Bel naar naar het nummer 0492 41 03 83.

Meer info?

Twijfel je nog of wil je meer info, bezoek de Facebookpagina van Energent of kom naar het infomoment op 11 maart om 19.30 uur in de Sint-Michielsschool, Bergstraat 34, 9820 Merelbeke. Voor het infomoment kun je vrijblijvend inschrijven via duurzaamheid [at] merelbeke.be of 09 210 32 75.

Contact & openingsurenOpeningsuren en contact

Waar?

Dienst duurzame ontwikkeling
Dienst duurzame onwtikkeling
Hundelgemsesteenweg 353
9820 Merelbeke

Openingsuren

Vandaag:Gesloten
Eerstvolgende openingsdag:(20/04) tot

Contact

 • 09 210 32 75
duurzaamheid [at] merelbeke.be