Wijkwerf

Wat?

 

Vul hieronder de enquête in over wonen in Oost-Flora

 

 

De gemeente Merelbeke ging in 2019 voor het eerst een partnerschap aan met Wijkwerf, een initiatief van de energiecoöperatie EnerGent en een samenwerking met de provincie Oost-Vlaanderen. Wijkwerf gaat van wijk naar wijk om er mensen te motiveren om samen hun woningen beter te isoleren, en zo kosten en zorgen uit te sparen.

 

Vanaf februari 2020 is Wijkwerf actief in Merelbeke, met een focus op de wijk Oost-Flora (tussen de Ringvaart, het treinspoor en de Fraterstraat). Vanaf juni worden deur-aan-deurrondes gepland om de wijkbewoners nog beter te informeren over het project Wijkwerf.

Wat is Wijkwerf?

Wijkwerf werkt als een samenaankoop. Omdat je tegelijk met andere bewoners van je wijk renoveert, krijg je een betere prijs van de vooraf zorgvuldig geselecteerde aannemers. De prijs is echter niet het enige voordeel. Wijkwerf voorziet immers de volledige ontzorging door de werf van A tot Z op te volgen en te ondersteunen bij de aanvraag van premies en/of een energielening. Dit doen we met één contactpersoon voor het hele traject, een renovatiebegeleider. Minder kosten en minder zorgen dus.

Meer weten over het project Wijkwerf? Neem een kijkje op de website www.wijkwerf.be.

Verloop van het traject

Wijkwerf heeft een uniek aanbod en duidelijk verloop.

 • Na je vrijblijvende inschrijving maakt de renovatiebegeleider een afspraak om langs te komen voor een energiescreening van je huis. Daarbij geeft hij advies op maat en duidt hij aan welke stappen er nodig zijn om je woning energiezuiniger te maken.Deze renovatiebegeleiding is trouwens gratis voor alle inwoners van Merelbeke.

 • Vervolgens wordt een offerte opgesteld door de aannemers, die Wijkwerf selecteerde op basis van strenge criteria. Zo staan de  aannemers garant voor een goede prijs, kwaliteit en betrouwbaarheid. Bij de offerte adviseert Wijkwerf je ook over energiepremies en mogelijke kortingen.

 • Indien je de offerte goedkeurt, kunnen de werken starten. Wijkwerf kijkt nauwgezet toe dat alles conform de afspraken uitgevoerd wordt. Bij dit alles blijft de renovatiebegeleider het hele traject ter beschikking als aanspreekpunt voor alle vragen of bedenkingen.

Aanbod

Je kan bij Wijkwerf terecht voor onderstaande soorten werken.

 • Dakisolatie langs de binnenzijde

 • Sarking (dak isoleren langs de buitenzijde)

 • Zolder- en keldervloerisolatie

 • Gevelisolatie en afwerking met crepi of andere materialen

 • Vervanging van enkel glas door superisolerend glas

 • Plaatsing van zonnepanelen of een zonneboiler

Wijkwerf werkt steeds op maat. De renovatiebegeleider geeft je de nodige adviezen, maar de finale beslissing ligt natuurlijk bij jou.

Doe mee met Wijkwerf!

Wil je ook een energiezuiniger huis met minder kosten en minder zorgen? Dan is Wijkwerf is voor jou! Ook als verhuurder kan je deelnemen, want behalve een ecologische investering en een besparing op je energiefactuur, leidt een Wijkwerftraject ook tot een stijging van de waarde van je huis.

 

Een traject starten met Wijkwerf kan op verschillende manieren.

 • Meld je online aan.
 • Mail naar duurzaamheid [at] merelbeke.be of wijkwerf [at] energent.be.

 • Bel naar naar het nummer 0492 41 03 83.

Meer info?

Twijfel je nog of wil je meer info, bezoek de Facebookpagina van Energent of neem deel aan de online infosessie over Wijkwerf Oost-Flora via facebook.com/EnerGent.be  op donderdag 28 mei om 20 uur.

Kan je er niet bijzijn donderdag, dan kan je nadien de online sessie opnieuw bekijken op de website.

Contact & openingsurenOpeningsuren en contact

Waar?

dienst Duurzaamheid
dienst Leefmilieu
Hundelgemsesteenweg 353
9820 Merelbeke

Openingsuren

Vandaag: tot en van tot
Morgen: tot

Contact

 • 09 210 32 75
duurzaamheid [at] merelbeke.be

Bekijk ook

 • Met de ecocheques kunt u welbepaalde ecologische producten en diensten aankopen. Het is een extralegaal voordeel.

 • Wie duurzaam bouwt, wint altijd. Maar vaak weten mensen niet hoe eraan te beginnen. Heb je vragen over isolatie, ventilatie, verwarming, zonne-energie of keuze van materialen? Met bouwadvies geraak je op de juiste weg!

 • Met enkele kleine tips en aanpassingen kan u al snel heel wat water besparen. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar zorgt ook voor een aanzienlijke besparing op uw waterfactuur.

 • Minder energie verbruiken is goed voor je portemonnee én het klimaat.

 • Op zoek naar onafhankelijk advies? Het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen helpt je met renovatieadvies aan huis.

 • De Provincie Oost-Vlaanderen organiseert opnieuw een groepsaankoop zonnepanelen. Schrijf vrijblijvend in, ontvang heldere en objectieve informatie en begeleiding van offerte tot werkende installatie. Bovendien draag je bij aan een beter leefmilieu.

 • Stroomvloed cvba is een nieuwe energiecoöperatie voor én door burgers. Stroomvloed produceert duurzame energie dankzij de financiële inbreng van de burger. De winst van de coöperatie vloeit terug naar alle aandeelhouders.

 • Je dak of zoldervloer laten isoleren? Goedkoop én eenvoudig met het groepsaanbod!

  Laat je dak of zoldervloer isoleren via het groepsaanbod van de gemeenten Merelbeke, Melle, Oosterzele en Destelbergen: goedkoper, eenvoudig én zonder zorgen!


   

  Inschrijven voor het groepsaanbod kon tot 31 januari 2019. Hieronder kan u meer informatie vinden over de werking en doelstelling van de actie.


   


   

 • groepsaankoop stookolietanksanering

  Doe mee met de groepsactie stookolietanksanering

  Heeft u nog een oude stookolietank die u niet meer gebruikt? Of wenst u binnenkort over te schakelen van stookolie naar een andere warmtebron (warmtepomp, houtkachel, gas, enz.)? Meld je dan geheel vrijblijvend aan voor de groepsactie stookolietanksanering en ontdek de uitzonderlijke voorwaarden.