U bent hier

Verstopte riolering

Wat?

De straatkolken worden tweemaal per jaar (in het voorjaar en in het najaar) door de gemeente gereinigd. Toch kan een straatkolk op elk tijdstip en door allerlei omstandigheden verstopt raken. Wanneer je merkt dat een hoofdriool, straatkolk of huisaansluiting verstopt is, kan dit melden bij het gemeentebestuur.

Hoe?

  • Bij verstopping van de aansluiting op de openbare riolering moet eerst worden nagegaan of de verstopping zich bevindt op privé-eigendom of op het openbaar domein. Hiertoe moet de bewoner of de eigenaar de huisaansluiting (al dan niet met bovengronds aansluitputje) opgraven.
  • Het aansluitputje is in principe tegen de rooilijn gebouwd (= scheiding tussen openbaar domein en privé-domein). Is het aansluitputje leeg, dan bevindt de verstopping zich op privé-eigendom en moet dit door de bewoner of eigenaar worden verholpen.
  • In het andere geval bevindt de verstopping zich op het openbaar domein en geef je melding online door aan de gemeente of door te mailen naar gemeente [at] merelbeke.be.

Wat hoort niet thuis in de riolering?

Het is verboden slijk, zand of vuilnis in de greppels of in de rioolputten te vegen. Ook is het verboden om via de rioolputten of op een andere wijze afvalstoffen in de riolering te brengen die een verstopping kunnen veroorzaken of die schadelijk kunnen zijn voor de openbare gezondheid en het leefmilieu, zoals onder andere oliën, vetten, verf.
 

Contact & openingsurenOpeningsuren en contact

Waar?

dienst Infrastructuur
Werkplaatsen de Werf
Kloosterstraat 26
9820 Merelbeke

Openingsuren

Vandaag:Gesloten
Eerstvolgende openingsdag:(29/11) tot

Contact

  • 09 210 33 80
09 210 32 99
werken [at] merelbeke.be

Bekijk ook