Biologisch

Wat?

Bij de productie van biologisch voedsel wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met milieu, dier en mens.

Als je de term 'bio' of ‘biologisch’ leest op een verpakking, mag je ervan uitgaan dat het ook echt een bioproduct is. De term is immers wettelijk beschermd door de Europese biowetgeving. Die geldt voor de hele Europese Unie. Biologische producten worden over de hele voedingsketen (van boer tot winkel) gecontroleerd.

Hoe?

Europees Biologisch KeurmerkIn de winkel kan je kiezen voor biologische producten. Verpakte bioproducten uit Europa dragen altijd het Europese biolabel. Dat is verplicht. Het garandeert meteen dat het product voldoet aan de Europese regels.

 

 

Contact & openingsurenOpeningsuren en contact

Waar?

dienst Duurzaamheid
dienst Leefmilieu
Hundelgemsesteenweg 353
9820 Merelbeke

Openingsuren

Vandaag:Gesloten
Eerstvolgende openingsdag:(17/05) tot

Contact

 • 09 210 32 75
duurzaamheid [at] merelbeke.be

Bekijk ook

 • Door vegetarisch te eten (dus minder dierlijke producten zoals vlees of vis) en te kiezen voor meer plantaardig voedsel, pak je meteen vier belangrijke problemen tegelijk aan.

 • Een evenement duurzaam organiseren hoeft niet moeilijk te zijn. Je kan rekening houden met mobiliteit, afval, energie, water,…

 • Tips om insecten en hardnekkig ongewenst kruid te lijf te gaan zonder chemische bestrijdingsmiddelen.

 • Herstel je kapotte spullen samen met vrijwillige reparateurs.

 • Tijdens de Dag van de Aarde brengen we de grenzen van onze aarde onder de aandacht!

  Tijdens de Dag van de Aarde brengen we de grenzen van onze aarde onder de aandacht!

 • Op zaterdag 1 juni 2019 tovert ‘Niets gaat verloren’ het Kerkplein van Merelbeke Centrum om voor het jaarlijkse Fair Share Repair Festival! Geniet tussen 9.30 en 13 uur samen met vrienden, familie, buren en onbekenden van heel wat activiteiten die (h)eerlijke handel, korte keten en hergebruik promoten.

   

  Fotoverslag 1 juni 2019

 •  

  Wist je dat er bijna een hele emmer water nodig is om een mooi wit A4-blad te maken. Of dat er in een lekkere hamburger zeker 2500 liter water zit verborgen? Maar ook onze jeansbroek slorpte 8000 liter op!

  Ga samen met andere Merelbeekse gezinnen de wateruitdaging aan! Na inschrijving ontvang je elke week een nieuwe uitdaging voor het hele gezin.