U bent hier

Verkeersmaatregelen bij voetbalwedstrijden of grote evenementen in de Ghelamco Arena

Wat?

Om de grote toeloop aan supporters in goede en veilige banen te leiden, worden er bij elke voetbalwedstrijd (zowel oefen- als competitiewedstrijden) in de Ghelamco Arena met minstens één ploeg uit de eerste nationale klasse een aantal verkeersmaatregelen genomen in de Sluisweg en een deel van de Liedermeerswijk. Wanneer het ook nodig wordt geacht een blauwe zone te laten gelden bij grote evenementen, zal dat tijdig worden aangekondigd bij het inrijden van de betrokken straten.

  • Stilstaan- en parkeerverbod in de Sluisweg

Vanaf de grensscheiding met Gent tot het kruispunt van de Sluisweg met de afrit van de R4 geldt er, net als op op andere dagen, langs beide zijden van de openbare weg een stilstand- en parkeerverbod.

  • Eenrichtingsverkeer in de Sluisweg richting voetbalstadion

Verboden rijrichting voor autobestuurders vanaf de gemeentegrens met Gent richting Flora vanaf drie uur voor het begin van de wedstrijd tot drie uur na de aanvang.

  • Blauwe parkeerschijf verplicht in de Liedermeerswijk

Parkeer je in de Guido Gezellelaan, Parkstraat, Verlorenbroodstraat of Weidestraat? Dan ben je verplicht de blauwe parkeerschijf te gebruiken van drie uur voor de aanvang van de wedstrijd tot en met één uur na de aanvang van de wedstrijd. De parkeertijd zonder bewonerskaart is beperkt tot maximaal één uur.

Wie in een van deze straten woont, kan een bewonerskaart aanvragen.

Sinds de gemeenteraad van 20 december 2016 is de eerder geldende blauwe zone in de overige straten van de Liedermeers- en Ter Handwijk opgeheven. In de bijlage vind je waar de blauwe zone bij voetbalwedstrijden en grote evenementen nog altijd geldt.

Wedstrijdkalender

Je kan de volledige wedstrijdkalender raadplegen op de website van K.A.A. Gent. De competitiewedstrijden vind je ook op de website van de Koninklijke Belgische Voetbalbond.

Contact & openingsurenOpeningsuren en contact

Waar?

Dienst mobiliteit
Gemeentehuis (eerste verdieping)
Hundelgemsesteenweg 353
9820 Merelbeke

Openingsuren

Vandaag: tot
Morgen:Gesloten

Contact

  • 09 210 33 11
  • 09 210 33 14
09 210 32 59
mobiliteit [at] merelbeke.be

Bekijk ook