U bent hier

groepsaankoop stookolietanksanering

groepsaankoop stookolietanksanering

Wat?

De gemeente en Veneco organiseren samen een groepsactie voor de sanering van stookolietanks. Na uw inschrijving komt een erkend technicus bij u langs voor een expertise. De technicus bekijkt samen met u of de stookolietank, na reiniging kan verwijderd of opgevuld worden. Hij maakt voor u een persoonlijke offerte op, waarna u volledig vrij bent om te kiezen of u de werken al dan niet laat uitvoeren.

Help het klimaat

Door over te schakelen van stookolie naar een alternatieve warmtebron zoals een warmtepomp(boiler), houtkachel of aardgas helpt u het klimaat. Zelfs de overschakeling van stookolie naar aardgas heeft een gunstig effect op het klimaat, omdat de verbranding van aardgas 25 % minder CO2 uitstoot dan de verbranding van stookolie.

Denk aan het milieu en voorkom onnodige kosten

Heeft u een stookolietank die u niet meer gebruikt, dan moet u deze volgens de milieuwetgeving door een erkend technicus buiten gebruiken laten stellen. Vergeten stookolietanks gaan op termijn immers roesten en lekken. Door uw stookolietank buiten gebruik te stellen, voorkomt u een bodemvervuiling en bijkomende problemen en kosten.

Wie?

Deze actie is voor iedereen. Zowel landbouwbedrijven als particulieren kunnen zich inschrijven.

Hoe?

Inschrijven

Bent u geïnteresseerd? Schrijf u dan vanaf 18 mei 2020 in voor de groepsactie stookolietanksanering en ontvang een vrijblijvende offerte:

 • Online via www.veneco.be/tanksanering
 • Via e-mail naar tanksanering [at] veneco.be
 • Op 12 november 2020 om 19.30 uur kan u deelnemen aan het online infomoment via deze link. Via de chat-functie kunt u alle vragen stellen over de actie. 
 • Kunt u het digitaal infomoment niet volgen, dan kunt u via het energieloket van de gemeente meer informatie bekomen.

Bekijk ook

 • Met de ecocheques kunt u welbepaalde ecologische producten en diensten aankopen. Het is een extralegaal voordeel.

 • Wie duurzaam bouwt, wint altijd. Maar vaak weten mensen niet hoe eraan te beginnen. Heb je vragen over isolatie, ventilatie, verwarming, zonne-energie of keuze van materialen? Met bouwadvies geraak je op de juiste weg!

 • Met enkele kleine tips en aanpassingen kan u al snel heel wat water besparen. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar zorgt ook voor een aanzienlijke besparing op uw waterfactuur.

 • Minder energie verbruiken is goed voor je portemonnee én het klimaat.

 • Op zoek naar onafhankelijk advies? Het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen helpt je met renovatieadvies aan huis.

 • De Provincie Oost-Vlaanderen organiseert opnieuw een groepsaankoop zonnepanelen. Schrijf vrijblijvend in, ontvang heldere en objectieve informatie en begeleiding van offerte tot werkende installatie. Bovendien draag je bij aan een beter leefmilieu.

 • Stroomvloed cvba is een nieuwe energiecoöperatie voor én door burgers. Stroomvloed produceert duurzame energie dankzij de financiële inbreng van de burger. De winst van de coöperatie vloeit terug naar alle aandeelhouders.

 • Je dak of zoldervloer laten isoleren? Goedkoop én eenvoudig met het groepsaanbod!

  Laat je dak of zoldervloer isoleren via het groepsaanbod van de gemeenten Merelbeke, Melle, Oosterzele en Destelbergen: goedkoper, eenvoudig én zonder zorgen!


   

  Inschrijven voor het groepsaanbod kon tot 31 januari 2019. Hieronder kan u meer informatie vinden over de werking en doelstelling van de actie.


   


   

 • Wijkwerf gaat van wijk naar wijk om er mensen te motiveren om samen hun woning beter te isoleren, en zo kosten en zorgen uit te sparen. Nu strijkt Wijkwerf voor de tweede keer neer in Merelbeke.