BPA's en RUP's

Wat?

Bijzondere plannen van aanleg (BPA) en ruimtelijke uitvoeringsplannen (RUP) zijn bestemmingsplannen die aan de hand van kaartmateriaal en stedenbouwkundige voorschriften aangeven wat en hoe in een bepaalde zone mag gebouwd en verbouwd worden.

Door op onderstaande kaart op de geldende BPA's of RUP’s te klikken vind je meer informatie over het desbetreffende BPA (roze) of RUP (groen).

Legende:

Overzicht BPA's:

Gewestelijk RUP (Afbakening grootstedelijk gebied Gent)

Ook op gewestelijk niveau worden ruimtelijke uitvoeringsplannen (gewRUP’s) opgemaakt. Via de onderstaande tabel kan je de grafische plannen en stedenbouwkundige voorschriften raadplegen. Meer informatie vind je op de website van de Vlaamse overheid. Bijzonder plannen van aanleg (BPA) en ruimtelijke uitvoeringsplannen (RUP) een bestemmingsplan dat aan de hand van kaartmateriaal en stedenbouwkundige voorschriften aangeeft wat en hoe in een bepaalde zone mag gebouwd en verbouwd worden.

 

Contact & openingsurenOpeningsuren en contact

Waar?

dienst Ruimte
Gemeentehuis
Hundelgemsesteenweg 353
9820 Merelbeke

Openingsuren

Vandaag: tot
Morgen: tot
Enkel op afspraak

Contact

  • 09 210 33 10
publiekeruimte [at] merelbeke.be

Bekijk ook

  • Het ruimtelijk beleidsplan is een document waarin het bestuur beschrijft wat volgens hen het gewenste ruimtelijk beleid is voor de komende jaren.